2024.04.19, Péntek
Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a fővárosi Visegrádi utcában
Az NMHH új székházának leendő épülete (Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.)

Többfunkciós műszaki komplexum építése indul a fővárosi Visegrádi utcában

magyarepitok.hu

2020.05.04. 07:45

A Grabarics Építőipari Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „EMC mérőlabor és szerverközpont építése” projekt kivitelezési jogát. Az új épületszárny - egy többfunkciós műszaki létesítmény - nagyszabású bontási és építési munkálatai május végén indulnak az NMHH Visegrádi utcai telephelyén.

Több éves előkészítő munka után, április 27-én a beruházó és a kivitelező képviselői aláírták a Visegrádi utcai székház új épületrészének megvalósítására a szerződést, mellyel a projekt új szakaszba lépett: a dokumentum aláírásával lezárult a négy éve tartó előkészítő fázis, és megkezdődhet a projekt látványosabb, a külvilág számára is érzékelhető megvalósítási szakasza a terület rendezésével, majd az építkezéssel. 

A Narnia-projekt volumenét jól érzékelteti a mesebeli névválasztás: a három föld alatti és az öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd.

 

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.

Már a tervezés során fontos szempont volt a zöld szemlélet: megújuló energiaforrások és környezetkímélő megoldások biztosítják, hogy az új komplexum minél kisebb mértékben terhelje a környezetet. Ennek megfelelően az épületben gáz egyáltalán nem lesz, a fűtést hőcserélő technológiával oldják meg, melyek energiafelhasználása a passzívházakét közelíti. A levegő minőségének javítására a tetőkertek létrehozásával növelik a zöldterületet, a telepített növényeke és fákat pedig a felfogott esővízzel fogják öntözni. A jelenlegi zajterhelést szinte megszünteti a háromszintes mélygarázs, ahol hatósági és dolgozói autók is parkolhatnak majd.

A komplexum építése május végén megkezdődik, a kivitelezés a tervek szerint két évig tart majd.

A beruházás terveit a Nirmana Építésziroda Kft. készítette.

 

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.

A hírközlésszakma robbanásszerű fejlődése a szektort felügyelő hatóságnak kibővült feladatkört és a speciális eszközpark folyamatos korszerűsítésének igényeit jelenti. Emiatt közel harminc év után szükségessé vált a székház bővítése.

Az NMHH vezetése négy évvel ezelőtt azért döntött egy innovatív, többfunkciós műszaki épület létrehozása mellett, hogy a speciális eszközpark és a munkafeltételek korszerűsítésével lehetővé tegye, hogy a hatóság nemzetközileg elismert színvonalon, a megfelelő informatikai-biztonsági háttérrel, hatékonyan tudjon megfelelni a jogszabályokban foglalt elvárásoknak hosszú távon is.

 

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.


Az NMHH utat készít a jövőnek

A hatóság szakembereinek munkája biztosítja, hogy az egyre több, rádióhullámmal működő eszköz, mint például a bankkártyaleolvasó, a garázsnyitó, a wifi-router és a bluetooth-fejhallgató ne zavarja egymást.

Felelős, megalapozott mérések és szabályozás nélkül nem lenne működőképes felhőkommunikáció, gép-gép közötti, M2M-kommunikáció, tárgyak internete, vagy IPTV és OTT (over-the-top) szolgáltatás. Ezek a mérések készítik elő a jogi, szabályozási döntéseket, amik a jövő technológiáinak az útját is egyengetik.

 

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.

Az NMHH a Visegrádi utcában és országszerte más telephelyén is azért dolgozik, hogy munkája nyomán a hétköznapok kommunikációs folyamatai zavartalanul működjenek az egyre gyorsabban változó, egyre összetettebb eszközök és technológiák használatba vételével is.

Galéria

Mi épül?BudapestGrabarics Kft.Nirmana Építésziroda Kft.