2024.04.23, Kedd
Közép-Európa egyik legnagyobb mélyhűtő raktára épül meg Budaörsön
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Közép-Európa egyik legnagyobb mélyhűtő raktára épül meg Budaörsön

MTI

2020.11.09. 09:47 - Almási Krisztina

A fejlesztés során egy 10 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény jön létre, amelyben a tárolási hőmérséklet -25 Celsius fok lesz.

Hirdetés

Hétmilliárd forintból új mélyhűtő raktárat épít Budaörsön az olasz tulajdonú Catone Kft., amely elsősorban mélyhűtött áruk fuvarozásával és raktározásával foglalkozik.

Az új létesítmény 10 ezer négyzetméter alapterületű lesz, 12 tárolási szinttel.

Összesen 21 888 darab, szabvány méretű, 1 tonnás raklap tárolására válik alkalmassá, a tárolási hőmérséklet -25 Celsius fok lesz.

A raktárban az áru átvételétől kezdődően az anyagmozgatás teljesen automatikus lesz, az áru emberi kéz érintése nélkül jut a betárolás helyére, és kifelé is ugyanígy automatikus lesz a folyamat. A teljes raktárt magába foglaló, pályára felfüggesztett, önálló szállítójárművekből álló rendszer óránként akár 180 raklapot is megmozgat.  


A cég raktározási kapacitása 70 %-kal nő

A tervek szerint a 2022-re megvalósuló beruházással a cég budaörsi telephelye Közép-Európa egyik legfontosabb mélyhűtött logisztikai központjává válik, raktározási kapacitása 70 százalékkal nő és minimum 30 új munkahelyet teremt.

A fejlesztéssel a Catone Kft. árbevétele rövid időn belül csaknem megduplázódik, és a növekedés szinte teljes mértékben export árbevétel lesz.

A cég 1995 óta van jelen Magyarországon, azóta több mint 7 milliárd forintot költött beruházásra, fejlesztésre. A Magyarországon működő 10 legnagyobb olasz cég egyike, több mint 140 embernek ad munkát. A vállalat budaörsi központja hűtött és fagyasztott élelmiszerek raktározásával, belföldi és nemzetközi szállításával, disztribúciójával és egyéb logisztikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik. Olyan ügyfeleknek szolgáltat, mint az Unilever, az Upfield, a Tesco, a Fornetti vagy a Burger King.

Mi épül?Budaörsraktárlogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés