2024.03.19, Kedd
Egyedülálló, 77 tonnás főtartókat emelnek be a szegedi sportcsarnok kivitelezői
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Egyedülálló, 77 tonnás főtartókat emelnek be a szegedi sportcsarnok kivitelezői

magyarepitok.hu

2021.01.27. 11:28 - Gyöngyösi Klaudia

Az építkezés egyik leglátványosabb része zajlik, rendkívül összehangolt csapatmunkával.

Hirdetés

Január 18-án hétfőn különleges munkafázishoz érkezett a Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok kivitelezési munkája. A kivitelezést végző WEST HUNGÁRIA BAU Kft. szakemberei 22 méter magasságban beemelték az első főtartót, amely a 29 méter magas kézilabdacsarnok tetejét fogja tartani. A maradék 9 főtartót pedig ezt követően folyamatosan emelik be a helyére.

Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

A beruházás 27,4 milliárd forintból a Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) beruházásában, valósul meg. A rendkívüli méretű és súlyú főtartó beemelése egy speciális daru segítségével 1 óra alatt történt meg, nagyon komoly és összehangolt csapatmunkával.

A 600 tonnás és 102 méter gémhosszú daru összeszereléséhez 60 kamion szállította az anyagot Szegedre.

 

Kulturális eseményeknek is helyet adhat a csarnok

A kivitelező tájékoztatta lapunkat, hogy az új, teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz.

A projekt a 2022-es férfi kézilabda-Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal.

Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is megépül. A projekt mellett épülő kétpályás edzőcsarnokon felül, a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

A hazai viszonylatban is egyedülálló, mintegy 78 m hosszú és 77 tonna súlyú elem beemelését nagy érdeklődés övezte:

A különleges eseményen részt vett dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár (NVTNM), Dr. Csernák Ibolya Virág vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkár (NVTNM), Nemesi Pál kormánybiztos, Bardóczy Gábor kormánybiztos, Dr. Medvigy Mihály vezérigazgató (BMSK Zrt.), Paár Attila a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. tulajdonos – ügyvezetője és Dénes Balázs a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. ügyvezető műszaki igazgatója.

 

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.SzegedsportcsarnoksportberuházásokinnovációPick Aréna

Hírlevél

Hirdetés