2024.06.22, Szombat
Magyarország első alumínium italdoboz gyárát nyitja a Hell Borsodban
kép: hellenergy.com

Magyarország első alumínium italdoboz gyárát nyitja a Hell Borsodban

MTI, hellenergy.com

2016.06.24. 14:31 - Antal Zsófia

Szikszón valósul meg a 30 milliárd forint értékű beruházás, mely 320 új munkahelyet teremt a hátrányos helyzetű térségben.

Hirdetés

45 ezer négyzetméteres üzemet nyit a Hell Energy Csoport Szikszón – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken. Az üzem megépülése 30 milliárd forintos beruházás, melyből hétmilliárd forintot a kormány támogatása biztosít.

A 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéssel a Hell megnégyszerezi korábbi termelési kapacitását: az új gyárban évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak majd elő.

Mengyi Roland országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, hogy míg 2010-ben Szikszó térségében több mint 20 százalék volt a munkanélküliségi ráta, ez ma 10 százalék alá szorult vissza.

A Hell Energynek nem ez az első nagybefektetése az ország keleti térségében: 2011-ben szintén Szikszón nyitotta meg energiaital palackozó gyárát, majd később egy logisztikai központot, valamint 2015-ben létrehozták a miskolctapolcai Avalon Park élményközpontot is.

2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon a Hell Energy Csoport. Tavaly 70 százalékkal nőtt az árbevétele, idén eddig pedig már 50 százalékkal. A cég három év alatt piacvezető energiaital-gyártó lett hazánkban, ám árbevétele jelentős része exportból származik. A száz százalékban magyar vállalat a negyedik legnagyobb energiaital-márka a világpiacon, és egyes országokban piacvezető.

Mi épül?élelmiszeriparüzemfejlesztésSzikszó

Hírlevél

Hirdetés