2024.04.20, Szombat
Sportpályával bővült a kunszentmiklósi iskola
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Sportpályával bővült a kunszentmiklósi iskola

magyarepitok.hu

2021.09.29. 17:08 - Kolinek Nóra

Az iskola korszerűsítését a Horváth Építőmester Zrt. végezte el.

Hirdetés

Megújult a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az intézmény korszerűsítése és bővítése a Kiskőrösi Tankerületi Központ beruházásában a „Merjünk nagyok lenni! – Kunszentmiklósi megújulás” elnevezésű projekt keretében valósult meg európai uniós támogatásból. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a kivitelezést a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP) végezte el.

A projekt zárórendezvényét szerdán délután tartották meg az intézményben. Az eseményen részt vett Dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója és Lesi Árpád, Kunszentmiklós polgármestere. A kivitelező HÉP Zrt.-t Gulya Balázs ügyvezető igazgató képviselte.

A képre kattintva galéria nyílik!

Maruzsa Zoltán elmondta: az épület megérett a felújításra, örülök, hogy ez az intézmény is bekerült az EFOP pályázatok körébe. Szerencsére nem egyedülálló ez a korszerűsítés az országban, hiszen ebben a projekttípusban 110 hasonló beruházásra került sor, amelyek közül az elmúlt időszakban sokat le tudtunk zárni.

Hozzátette:

az elmúlt tanévben 900 helyszínen 350 milliárd forint összértékben valósultak meg oktatási beruházások.

 

Új digitális eszközöket is beszereztek

Vágó Ferencné ismertette a projekt részleteit: a pályázaton 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el az intézmény korszerűsítésére. A kivitelezés során többek között a Varga Domokos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Damjanich utcai épületének tetőtere részben beépült, a tető teljes felülete megújult, korszerűsítették a fűtésrendszert, megújult az elektromos hálózat. Az iskola udvarát gumitégla-burkolattal borították.

Új, palánkkal körbevett sportpályát is kialakítottak, amely mellett játszótér kapott helyet.

A fentieken túl digitális oktatást segítő eszközöket és berendezéseket is beszereztek.

Felújították és átalakították a már meglévő a tantermeket, szaktantermeket és irodákat, illetve megvalósult az épület nyílászáróinak cseréje és az intézmény akadálymentesítése. A Rákóczi utcai épületben általános felújítási tevékenységeket végeztek.

A több mint 4000 négyzetméter bruttó alapterületet érintő bővítés, felújítás és fejlesztés eredményeként egy 420 főt befogató, korszerű oktatási-nevelési környezet jött létre Kunszentmiklóson.

A beruházás hozzájárul az oktatási minőség javításához, az oktatási egyenlőtlenségek és végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez, a túlzsúfoltság csökkentéséhez.

 

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Kunszentmiklósoktatási beruházásiskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés