2024.03.19, Kedd
Kunszentmiklós művészeti iskolájának fejlesztésén dolgozik a Horváth Építőmester

Kunszentmiklós művészeti iskolájának fejlesztésén dolgozik a Horváth Építőmester

magyarepitok.hu

2019.12.19. 13:29 - Szabó Ákos

A Bács-Kiskun megyei városban elrajtolt egy mintegy 800 millió forintos beruházás.

Hirdetés

A Horváth Építőmester Zrt. nyerte el a közbeszerzést Bács-Kiskun megye északi határán fekvő Kunszentmiklós iskolájának felújítására és bővítésére. A projektben a városban működő Varga Domokos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát fejlesztik a Kiskőrösi Tankerületi Központ beruházásában a közbeszerzési értesítő szerint.

A mintegy nettó 806 millió forintos projekt legnagyobb részét az intézmény Damjanich utcai kétszintes telephelyének modernizálása és kibővítése teszi ki. A Horváth Építőmester korábban és jelenleg is dolgozott oktatási intézmények felújításain és bővítésein az ország számos területén.

 

Új tetőt helyeznek fel

A közel 4,5 ezer négyzetméternyi hasznos területre kiterjedő felújítás az intézmény mind a négy blokkját érinti. A projekt egyik legkönnyebben észrevehető eleme az lesz, hogy az

eddigi PVC-borítás helyett fémtetőt kap az épület.

 

Több terem lesz az iskolában

A beruházásban korszerűsítik a tantermeket és a folyosókat is, a belső munkák mellett pedig kívülről is megújul az épület. Az iskolában nem csak a művészetek, hanem a természettudomány oktatását is fejlesztik: a kémia szertár is megújul többek között. Két blokk tetőterét pedig beépítik, ezzel növekszik az iskola területe.

Az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával megvalósuló fejlesztésben emellett többek között hőszigetelés munkát végeznek el, lecserélik, vagy kijavítják a padlóburkolatokat és több mint 300 LED lámpát építenek be.

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Kunszentmiklósiskolafelújításiskolaépítésáltalános iskola

Hírlevél

Hirdetés