2024.03.19, Kedd
2022 tavaszára új ipari park jön létre Gyöngyösön
Illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

2022 tavaszára új ipari park jön létre Gyöngyösön

magyarepitok.hu

2021.12.03. 13:30 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás a KM Építő Kft. generálkivitelezésében valósul meg a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében.

Hirdetés

 

Ütemterv szerint halad a gyöngyösi ipari park kivitelezésével a KM Építő Kft. – informálta lapunkat Kovács László, a KM Építő Kft. projektvezetője. A projekt pontos elhelyezkedése a gyöngyösi Déli Külhatár út folytatásában a 0254/2 hrsz-ú út, az Erdélyi tér és a Karácsondi út között található, eddig mezőgazdasági területként funkcionáló, hozzávetőlegesen 1 ha területen. A projekt, melynek munkálatait augusztus 5-én kezdte meg a kivitelező, nettó 470 millió forint uniós forrásból valósul meg a Széchenyi 2020 program Terület- és településfejlesztési operatív programja keretében.

A kapcsolódó útépítés közel 1 kilométer hosszban, 7 méter burkolat szélességgel, valamint a teljes hosszon 2,75 méter széles járda építéssel és az ehhez kapcsolódó vízelvezetéssel jön létre.

A projekt részeként megvalósul az építendő utat keresztező Külső-Mérges patak szelvényében épülő 8 méter széles 4,5 méter magasságú hullámosított acéllemez szerkezetű híd is. Ezen kívül szinte teljes hosszban víz, gáz és szennyvíz, valamint 4 db 20 kV-os hálózat kiváltása, közvilágítás kivitelezése és 9 közmű csatlakozás kiépítése is a feladat része.

 

Hosszútávú cél Gyöngyös belterületi útjainak tehermentesítése is

A beruházással első sorban a Gyöngyös, Déli Külhatár út folytatásában a 0254/2 hrsz-ú út, az Erdélyi tér és a Karácsondi út között található külterületi ingatlanok iparterületté történő alakításának megteremtése volt a cél, de hosszú távú terv a most megépülő szakasz majdani folytatásával Gyöngyös belterületi úthálózatának tehermentesítése is.

„Jelenleg a főpálya 90 %-án elkészült az útburkolat alapja és az aszfalt alapréteg. A beruházás kezdete óta folyamatos a közművek kiváltásával kapcsolatos munkavégzés, a gáz és a víz élőre kötése a napokban várható. Jelenleg a járda építésével kapcsolatos munkák kezdődtek meg a töltés építési munkákkal, amik kivitelezése a közmű kiváltások miatt eddig nem kezdődhetett meg, illetve a 20 kV-os kiváltások a kábel fektetés szakaszában vannak. A csapadékvíz elvezetés műtárgyainak készültsége 70 % körüli” – avatott be minket a részletexbe Kovács László.

A projekt viszonylag látványos elemének számító hullámlemezes hídszerkezetének kivitelezése a befejező stádiumban van.

 

Az átadás 2022 tavaszán valósulhat meg

„Az idei évben tervezzük az út majdnem teljes szakaszán a kötőréteg aszfalt szintig történő kivitelezését, a járda építés nagy részének kopóréteg szintig történő megépítését, a víz, gáz és szennyvíz közművek kiváltásának befejezését és az elektromos munkarészek 60-70-%-ig történő elkészítését” – mondta el a projektvezető

„Mint minden projekt életében, itt is voltak váratlan események, amiket a felkészült kivitelezői gárda, illetve a Beruházó és az érintett Szakközegek rugalmas és segítőkész hozzáállásával minden esetben sikerült gyors megoldásokkal áthidalni, hogy a projekt elvárt befejezési határideje és minősége mindannyiunk közös sikerével megvalósulhasson” – tette hozzá Kovács László.

A projekt átfutási ideje a munkaterület átadástól számított 8 hónap, így a tervezett befejezési határidő 2022.04.05.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Mi épül?KM Építő Kft.ipari parkGyöngyösútépítés

Hírlevél

Hirdetés