2024.04.14, Vasárnap
Szerkezetkész a székesfehérvári ciszterci gimnázium új sportközpontja: a napokban éri el legmagasabb pontját
Fotók: MTI/Vasvári Tamás

Szerkezetkész a székesfehérvári ciszterci gimnázium új sportközpontja: a napokban éri el legmagasabb pontját

magyarepitok.hu, szekesfehervar.hu

2021.11.15. 14:45 - Füzi Nikolett

A Merkbau generálkivitelezésével és a CLC-Construct szerkezetépítésével megvalósuló beruházásban egy részben terep alá süllyesztett sportcsarnokot kap a város gimnáziuma.

Hirdetés

A napokban éri el legmagasabb pontját a Székesfehérvári Ciszterci Gimnázium új, 1400 négyzetméteres sportközpontja, melynek kivitelezése tavaly novemberben kezdődött el.
Sajtóbejárás keretein belül ismertették az építkezés aktuális fázisát, miszerint elkészült az új sportcsarnok szerkezete – számolt be róla a szekesfehervar.hu.

 

Természetközeli látványt nyújt majd az új épület teteje

Lapunk korábban már beszámolt arról, hogy a Jókai utcában található intézményben a Merkbau szakemberei összesen három ütemben végeznek el bővítést. A beruházás I. ütemében a CLC-Construct munkájával, egy különleges födémszerkezettel épül új sportcsarnok a meglévő díszterem és a tornaterem között, amely zöld tetőborítást is fog kapni cserjékkel.

A második és harmadik ütem munkálatai magában foglalják két újabb épületszint kivitelezését: egy új földszinti szárny is készül, ahol konyha, étterem és 12 új tanterem lesz. A jelenlegi díszterem és zsibongó szintén átépül a projekt során.

Várhatóan 2022 őszére készül el teljesen a díszterem, a tornaterem és az új ebédlő, 2022 végére pedig már az új tantermek is készen állnak majd a diákok és tanárok fogadására.


Megkezdődik a második ütem során megvalósuló tantermek kialakítása

A sajtótájékoztatón többek között felszólalt Bérczi László Bernát ciszterci szerzetes, zirci apát, aki elmondta, „az apátság már 2013 óta tervezi az iskola bővítését, melyhez 2017-ben 2.7 milliárd forintos támogatást kaptunk a kormánytól. Ez a támogatás a tornaterem, egy nagyobb ebédlőtér és a díszterem megvalósítását teszi lehetővé. A második ütemre pedig az idei évben 1,67 milliárd forintot kapott az iskola, melyből 12 új tantermet építenek.” Hozzátette:

„mostanra jutottunk el oda, hogy a tornacsarnok legmagasabb pontját érik el a napokban a kivitelezők és megkezdődik a második ütem: a tantermek kialakítása.”

 

Fotó: MTI/Vasvári Tamás


Egy volt diákról kapja nevét az új létesítmény

Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője is megosztotta gondolatait, és elmondta, jól ismeri a Ciszterci Szent István Gimnáziumot, hiszen maga is ide járt, majd tanított itt. Hozzátette: "Ide járt a feleségem is, mind a négy gyermekünk és édesanyám is itt tanított évtizedeken keresztül. Egy volt diáknak és tanárnak ez nagy öröm, hogy láthatjuk a megvalósulását annak, amit évekkel ezelőtt álmodtunk."

Ennek kapcsán az is kiderült: a csarnokot egykori diákjukról, Kaszap Istvánról fogják elnevezni.

A fejlesztések ütemterv szerint haladnak, a projekt során már látszik milyen lesz az új menzahelyiség, amely egybenyithatóvá válik a terem lelátójával, így multifunkcionális lehetőségeket kínál majd a rendezvényekhez. Emellett az új díszterem kialakítása hasonló nagyságú és kinezetű lesz, mint a régi.

Mi épül?Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.szerkezetépítésCLC-Construct Kft.Székesfehérváriskolaépítéssportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés