2024.05.23, Csütörtök
Átadták a kulturális eseményeknek is otthont adó Kanizsa Arénát
Fotók: Varga György/MTI

Átadták a kulturális eseményeknek is otthont adó Kanizsa Arénát

magyarepitok.hu, MTI

2021.12.06. 10:02 - Kolinek Nóra

A ZÁÉV kivitelezésében épült sportcsarnokot a fenntarthatóság érdekében hőszivattyú és napelemes rendszer látja el energiával.

Hirdetés

Átadták szombaton Nagykanizsán a mintegy 15 milliárd forintból felépült Kanizsa Aréna multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot. Legutóbb tavaly télen számoltunk be a kivitelezésről, amikor a komplexum elérte legmagasabb pontját. A csarnok a Modern Városok Program (MVP) keretében a ZÁÉV Zrt. munkájával épült meg.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként az avatón azt mondta: a Kanizsa Aréna több, mint egy sportcélú létesítmény, mert helyet ad a kultúrának és a közművelődésnek is.

Az igény szerint alakítható belső terével, háromezer férőhelyes nézőterével olyan művészeti eseményeknek és kiállításoknak, vásároknak, konferenciáknak adhat otthont, amelyekre eddig nem volt megfelelő helyszín a városban

 − tette hozzá.

Fotók: Varga György/MTI    A képre kattintva galéria nyílik. 

 

A komplexum a fenntarthatóság jegyében épült

Balogh László, a város polgármestere arról beszélt, hogy két év alatt, készült el a 12 ezer négyzetméteres sport- és rendezvénycsarnok, amelynek küzdőterén két kézilabda- vagy három kosárlabdapálya fér el.

Az épületet a fenntarthatóság érdekében hőszivattyú és napelemes rendszer látja el energiával, ami azért is lényeges, mert Nagykanizsa a körforgásos gazdaság mintavárosává kíván válni. Az új létesítmény ezért már "környezetbarát, energiatakarékos, hatékony vízgazdálkodású, szembetűnően zöld környezetű" épületként készült el − ismertette a polgármester.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára (b2), Diós András, a ZÁÉV Zrt. projekt főmérnöke (b) és Balogh László polgármester (j)

 

Dormán József, a ZÁÉV vezérigazgatója egyéb adatok mellett azt is elmondta:

több mint 500 személyautónak és 14 autóbusznak alakítottak ki parkolóhelyet, továbbá 300 kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló is készült a Kanizsa Aréna építésével együtt.

A megnyitó hétvégéjén nagykanizsai művészeti csoportok és egyesületek bemutatóival, valamint interaktív gyermekprogramokkal készültek a Kanizsa Aréna üzemeltetői, de a nagyobb létszámúra tervezett szombati könnyűzenei koncertet a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt későbbi időpontra halasztották.

 

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Nagykanizsasportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés