2024.03.29, Péntek
Pazar kilátást nyújtó látványosság készülődik Tokajban: libegő épülhet a Kopasz-hegyen
Illusztráció: tokajiseta.hu

Pazar kilátást nyújtó látványosság készülődik Tokajban: libegő épülhet a Kopasz-hegyen

magyarepitok.hu

2022.01.11. 14:15 - Kalácska-Nagy Nóra

A tervezési feladat kiemelt területe a 2000-2100 méter hosszú libegő nyomvonal, valamint az állomások és a tervezett 9-14 darab tartóoszlop területének részletes, geodéziai felmérése.

Hirdetés

Zártkabinos libegő tervezésére írt ki közbeszerzést a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az ajánlatokat január 28-ig várják. A nyertes tervezők feladata

a Magyarországon jelenleg egyedülálló, négyévszakos, zártkabinos libegő kialakításának előkészítése.

A fejlesztés keretében indító- és fogadóállomás épül, továbbá az állomások mellett a tartóoszlopok és a kötélpálya telepítése valósul meg.

 

Indító- és fogadóállomások épülnek a tartóoszlopok mellett

A tervezés legfontosabb részeként

  • többszintes, körülbelül 600 négyzetméter alapterületű közhasználatú libegőindító állomás készül a tokaji Fesztiválkatlan területén,
  • közhasználatú libegőfogadó állomást alakítanak ki a tokaji Kopasz-hegy felső részén körülbelül 1500 négyzetméter területtel. Az alapterületet a helyi adottságok alapján véglegesítik, és a közhasználatú épületek alapterülete összesen megközelítőleg 2100 négyzetméter lesz,
  • valamint a nyomvonallal várhatóan 27 darab ingatlant érintő, 2000-2100 méter hosszú nyomvonalú libegőt terveznek tartóoszlopokkal.

A libegő tervezett nyomvonala változatos domborzati adottságokkal, eltérő növényborítottsággal rendelkező területeken fut. Kül- és belterületet, továbbá elhagyott zártkerti ingatlanokat, korábban bányaterületként funkcionáló területeket egyaránt érint. A nyomvonalon várhatóan 9-14 darab tartóoszlop telepítésének megtervezése szükséges.

A tervezési feladat kiemelt területe a 2000-2100 méter hosszú libegő nyomvonal, valamint az állomások és a tartóoszlopok területének részletes, geodéziai felmérése, lézerszkenneres, drónos felmérésekkel kiegészítve.

Mi épül?Tokajlibegő

Hírlevél

Hirdetés