2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége költözhet a felújított villaépületbe – így haladnak a munkálatok
Fotók: Épkar Zrt.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége költözhet a felújított villaépületbe – így haladnak a munkálatok

Épkar Zrt./Facebook, magyarepitok.hu

2022.02.03. 16:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Befejezték a szerkezetépítést az Épkar Zrt. és a Prím Építő Kft. konzorciumával megújuló XIV. kerületi épületnél.

Hirdetés

Lechner Ödön tervezte villa újul meg a fővárosi Hermina úton - legutóbb tavaly májusban járt lapunk az Épkar Zrt. és a Prím Építő Kft. konzorciumával megújuló épületnél, amely a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) székházának ad majd otthont.

A műemléképület teljes körű felújítást és bővítést kap. Ennek részeként az 1905-ben átadott, Lechner Ödön tervei alapján épült Sipeki-villát korszerűsítik, valamint elbontják az 1968-ban létesült, mára teljesen elavult szolgáltató épületet. Ennek helyére egy kétszintes, korszerű szolgáltatóház kerül.

A teljes projekt része a kertépítészet is, illetve az akadálymentesítést szintén előírta a pályázat.

Fotók: Épkar Zrt.

Az Épkar Zrt. Facebook oldalán friss fotókat osztott meg a helyszínen folyó munkálatokról, valamint kiderült, az új szolgáltatóépület szerkezetépítése befejeződött. Jelenleg elektromos és gépész alapszerelés zajlik a bővítményben.

A villaépület szerkezete szintén elkészült a liftaknával együtt, itt is elektromos és gépész szakemberek dolgoznak, ezzel párhuzamosan kőművesmunkákat végeznek. A kültéri munkálatokkal is jól haladnak, a telken belüli közművek kialakítása már befejező fázisban tart.

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Prím Építő Kft.Budapestműemlékfelújítás

Hírlevél

Hirdetés