2024.04.19, Péntek
Multicsarnokkal teljesedik ki a sportélet a Nagykunság fővárosában
Illusztráció

Multicsarnokkal teljesedik ki a sportélet a Nagykunság fővárosában

magyarepitok.hu, TED

2022.02.02. 10:00 - Bíró Beáta

A Karcagon tervezett ötemeletes létesítmény a helyi közösségi életet is szolgálja majd: konferenciáknak, előadásoknak is helyet ad.

Hirdetés

5 emeletes, ötezer négyzetméteres multicsarnok épül Karcagon, az önkormányzat beruházásában. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent ajánlattételi felhívás szerint a nyertes cég feladata lesz az épület megtervezése és kivitelezése is. A projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősül.    

A létesítmény egy karcagi 13 ezer négyzetméteres, jelenleg beépítetlen területen kap helyet.

Az első emeleten kialakítandó általános, nagy belmagasságú terem a napi sport edzések mellett különböző sportágak (kosárlabda, kézilabda, röplabda, birkózás, egyéb labda- és küzdősportok) különböző szintű versenyeinek befogadására is alkalmas lesz.

A létesítményben Karcag közösségi élete is újjászülethet

A tervek szerint a többszintes épületben egyéb közösségi rendezvényeknek is - báloknak, fogadásoknak, konferenciáknak és előadásoknak is - helyet biztosítanak. Ezt a célt szolgálja majd a teraszon kialakított fedett-nyitott közösségi találkozóhely is.  

A harmadik emeleti galérián kisebb előadásokra, rendezvényekre alkalmas térsort hoznak létre, ahonnan rálátás nyílik a sportpályára. A fix lelátók befogadóképessége 466 fő.

 

A csarnokhoz zöldterület és hatalmas parkoló is tartozik

A tömör homlokzati felületek részben hőszigetelő vakolatrendszerrel, részben fémlemez burkolatú szendvicspanelekkel, illetve kis mértékben látszóbetonként alakítandók ki. Ezen felül üvegfalak készülnek.

A villamos áramot részben megújuló forrásból állítják elő. A tervezéskor a TV közvetítésekhez szükséges áramellátás és megvilágítás igényeit is figyelembe vették.

Az épület körül tervezett zöldterület: 3 614 négyzetméter, a burkolt út és parkolóterület pedig 7 175 négyzetméter, ahol 214 autó és öt autóbusz elhelyezése lesz megoldható. Emellett száz kerékpár tárolót is kialakítanak.

Az új sportcsarnok megépítését 2021. november 22-én jelentették be a város vezetői és Varga Mihály pénzügyminiszter, aki egyébként maga is karcagi születésű.

Mi épül?Karcagmulticsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés