2024.05.18, Szombat
Pálffy Balázs: Újra a régi lendületben a Magyar Építő Zrt.!
magyarepitok.hu

Pálffy Balázs: Újra a régi lendületben a Magyar Építő Zrt.!

magyarepitok.hu

2016.04.07. 19:31 - Oltyán József

A Mátyás-templomot felújító cég jelenlegi vezetője? Így senki sem tudná, kiről van szó. „Mészáros Lőrinc leendő vejeként emlegetett fiatalember” - így viszont annál többen ismerhetik a sajtóból a Magyar Építő Zrt-t irányító Pálffy Balázst, akit kivételesen építőipari kérdésekkel kerestünk meg. Mondhatjuk, hogy rendhagyó módon, hiszen miközben folyamatosan cikkeztek róla az elmúlt évben, őt személyesen egyetlen újságíró sem kereste fel.

Hirdetés

 

„Mészáros Lőrinc lányának barátja”, „Simicska utódja”, – csak néhány a 118 ezer találat közül, amit Pálffy Balázs nevére kidob a kereső. A Magyar Építő Zrt. élére tavaly májusban került vezetőt első körben arról kérdeztük, hány interjút adott a sajtónak az elmúlt egy évben a rengeteg felvetéssel kapcsolatban. Nevetett: „Egyetlen egyet sem! Ezekben, és más témákban sem hívtak…”

  

Raklapnyi cikk született tehát a leginkább érintett szereplő bármilyen szintű megkérdezése nélkül. Ezt pótolva mi is felvetettük az állandóan feszegetett kapcsolatot Mészáros Lőrinc családjához. „Nagyon örülök, hogy végre beszélhetek erről, és annak is, hogy az interjú elején van erre lehetőségem. Szeretném tisztázni, hogy én ebben a cégben az igazgatóság elnökeként szerepelek, és a vállalat szempontjából nem a magánéletem, hanem az elvégzett munkám a fontos. Hangsúlyozom, hogy szeretném távol tartani egymástól a magánéletemet és a cég mindennapjait, nem akarom, hogy a kettőt összemossák. Szerintem senki másnak sem esne jól, ha az üzleti életét és a szeretteihez fűzött viszonyát összekevernék.”

Azt viszont hozzátette, hogy az 1889-ben alapított Magyar Építő vezetése óriási megtiszteltetés számára: ”Hazai viszonylatban a legpatinásabb és jelenleg is vezető szerepet játszó magasépítő cégről van szó.”

A cég irányítását 2015 májusában vette át, nem a legjobb állapotban, amikor a Körösaszfalt Zrt. lett az új tulajdonos. „Az elődömről Tolnay Tiborról - aki egyébként az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) is alapító tagja - el kell mondjam, rengeteget dolgozott azért, hogy a válságból ki tudjunk lábalni, de ez sajnos neki már nem sikerült. Ezzel együtt tiszteletet és köszönetet érdemel munkájáért!”

 

„A cég átvétel pillanatában a szerződéses állományunk gyakorlatilag nulla volt, emiatt minden akkor elérhető munkába belevágtunk, kisebb nagyobb sikerekkel. Olyanok is voltak köztük, amiket a cég öt-hat évvel előtte nem vállalt volna be a méretét tekintve, de akkor kényszerhelyzetben az lett a szempont, hogy legyen végre munkánk.”

A kapacitásuk így sem volt kihasználva, a nagyságrendileg száz fős állományukat nem tudták foglalkoztatni. „Ugyanakkor végig arra biztattuk őket, hogy tartsanak ki, mert szükségünk van a szaktudásukra.” Az előre menekülő taktika sikert hozott, lassan elkezdtek nagyobb munkákat is megnyerni.

2016-ra sikerült a céget újra lendületbe hozni és a két jelenlegi legjelentősebb megbízásuk, a Szépművészeti Múzeum felújítási és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendőrtiszti kollégiumának építési megbízásainak az elnyerése mellett a a Magyar Nemzeti Bank meghívásos tenderein el tudták nyerni a a fővárosi Kálmán Imre 20. alatti ingatlan és a Lónyai-villa felújítási megbízását. Mint elmondta, abba az ajánlatba is minden tudásukat beleadták, ami az általuk felújított Mátyás Templommal szemben elhelyezkedő Óvárosháza felújítására vonatkozott, hiszen a templom felújítása során nagyon jelentős helyismeretet tudtak szerezni az elmúlt években.

Pálffy Balázs rendkívül fiatalon került 2015-ben a Magyar Építő Zrt. vezetői székébe és az idén 128 éves múltra visszatekintő céget újra lendületbe tudta hozni. Zárásként így foglalta össze a lényeget: „Mára büszkén mondhatom, hogy 16 milliárd forintnyi szerződéses állománnyal rendelkezünk, ami kezd arra a Magyar Építőre emlékeztetni, amely egykori fényében tündökölt.”

Galéria

Magyar Építő Zrt.Iparági hírekinterjú

Hírlevél

Hirdetés