2024.04.23, Kedd
Új szakrendelővel lépett szintet Kőbánya egészségügyi ellátása
Fotók: Bruzák Noémi / MTI

Új szakrendelővel lépett szintet Kőbánya egészségügyi ellátása

magyarepitok.hu. MTI

2022.03.07. 18:30 - Kolinek Nóra

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház új rendelőintézete a B Bulid & Trade Kft. és a DIGI-X Zrt. munkájával épült meg.

Hirdetés

Befejeződött a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új szakrendelőjének építése, a beruházásra 5,8 milliárd forintot fordított a kormány. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kórházban tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, az utolsó tíz évben arra törekedtek, hogy ez az intézmény visszanyerje régi státuszát, 1932-es megnyitásakor ugyanis az ország legkorszerűbb kórházának számított.

Az intézmény az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a B Build & Trade Kft. a DIGI-X Zrt. konzorciumában épült meg.

A miniszter elmondta, a Bajcsy-Zsilinszky kórházban az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult, a most elkészült szakrendelő alapjait 2018-ban rakták le. Hozzátette: a kormány 3,2 milliárd forintot biztosít a rendelő bútorainak, orvostechnikai eszközeinek és informatikai megoldásainak beszerzéséhez.

Fotók: Bruzák Noémi / MTI

 

Megkezdődött az átköltözés az új rendelőbe

Stubnya Gusztáv, a kórház főigazgatója elmondta, hogy Kőbánya és a XVII. kerület, valamint a Pest megyei agglomeráció egy részében lakó mintegy 240-250 ezer ember ellátásáért felelnek. A kórház működteti a X. és a XVII. kerületi, valamint a monori és a gyömrői szakrendelőt is.

A Maglódi út és a Lavotta utca sarkán lévő új, 5500 négyzetméteres szakrendelőbe megkezdődött az eddig a kőbányai egészségházban és a kórházban működő járóbeteg-szakrendelések átköltöztetése.

Pap Sándor kőbányai önkormányzati képviselő, a kerület gazdasági és fejlesztési tanácsnoka (b1), Stubnya Gusztáv főigazgató (b2), Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (b3 ), D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere (b4) és Nagybaczoni Béla orvosigazgató (b5)

 

Révész Máriusz, országgyűlési képviselő azt mondta, a szakrendelő nagyon elhanyagolt állapotban volt, azonban az új, korszerű épülettel „minőségi ugrás” történt. Ezzel a beruházással további lendületet kapott Kőbánya fejlődése − tette hozzá.

Pap Sándor, a kőbányai önkormányzat gazdasági és fejlesztési tanácsnoka azt mondta, a városrész egészségügye tizenkét éve folyamatosan fejlődik. A kerületi rendelők többsége megújult; a Tengerszem és az újhegyi rendelőre fél-fél millió forintot fordítottak kormányzati forrásból.

Mi épül?B Build and Trade Kft.DIGI-X Zrt.egészségügyi fejlesztésegészségügyegészségügyi beruházáskórházfejlesztésKőbányaBudapest

Hírlevél

Hirdetés