2024.04.18, Csütörtök
Az országban egyedülálló zártkabinos libegő épülhet Tokajban
Illusztráció: origo.hu

Az országban egyedülálló zártkabinos libegő épülhet Tokajban

magyarepitok.hu, TED

2022.04.06. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

A tervezési feladat kiemelt területe a 2000-2100 méter hosszú libegő nyomvonal, valamint az állomások és a tervezett 9-14 darab tartóoszlop területének részletes, geodéziai felmérése.

Hirdetés

Kiderült ki tervezheti az új tokaji libegőt – tudta meg lapunk az uniós közbeszerzési adatokból. A tervezés tárgya Magyarországon jelenleg egyedülállónak számító, négyévszakos zártkabinos libegő kialakítása.

A tervezési munkálatokat a nyertes ajánlattevő Hadas Építész Mérnöki Művészeti Kft. végzi 48,5 millió forintból.

A projekt része egy körülbelül 600 négyzetméter alapterületű libegő indítóállomás épület kiépítése a tokaji Fesztiválkatlan területén, valamint egy libegő fogadóállomás kialakítása a tokaji Kopasz-hegy felső részén hozzávetőlegesen 1500 négyzetméteres területtel, az alapterületet a helyi adottságok alapján véglegesítve. Ezen közhasználatú épületek alapterülete összesen közel 2100 négyzetméter.

 

Kihívást okozhatnak a korábbi bányaterületek és az eltérő domborzat is

A nyomvonallal várhatóan 27 db ingatlant fog érinteni, a tervezők feladatai közé tartozik a 2000-2100 méter hosszú libegő vonalának megtervezése is tartóoszlopokkal, kapcsolódó geodéziai felméréssel, lézerszkenneres és drónos felmérésekkel kiegészítve.

Geodéziai munkák várhatóan 170 órát vesznek majd igénybe.

A libegő tervezett nyomvonala változatos domborzati adottságokkal és eltérő növényborítottsággal rendelkező területeken fut majd, kül- és belterületet és elhagyott zártkerti ingatlanokat, valamint korábban bányaterületként funkcionáló területeket egyaránt érint. A vonalon várhatóan 9-14 db tartóoszlop telepítésének megtervezése szükséges.

Mi épül?TokajlibegőtervezésHadas Építész Mérnöki Művészeti Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés