2023.06.01, Csütörtök
Újabb motorosbarát szalagkorlátokat helyeznek ki, ezúttal Baranya megyében
Fotók: HUMDA Zrt.

Újabb motorosbarát szalagkorlátokat helyeznek ki, ezúttal Baranya megyében

HUMDA

2022.10.22. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folytatja szalagkorlát-építési programját, amely a két keréken közlekedők nagyobb biztonságát szolgálja.

Hirdetés

Újabb 13 helyszínen, több mint 800 méternyi motorosbarát szalagkorlátot helyez ki a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – hangzott el a 66-os úton, Mánfa térségében tartott sajtótájékoztatón, ahol megkezdődött az első védőelem építése.

A HUMDA szakértőinek, valamint a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület kezdeményezésére indult programban telepítendő modern, energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátok

a motorkerékpárosok által kedvelt útvonalakat teszik biztonságosabbá.

A biztonság hangsúlyos szerepet kap a HUMDA most induló új mobilapplikációjában is, amelyben számtalan hasznos információ mellett vezetéstechnikai oktatóvideókat is megtalálhatnak az érdeklődők.

Fotók: HUMDA Zrt.

A szalagkorlát-építés remélhetőleg sok motoroséletet ment majd meg

A motorosbarát korlát lényege, hogy közvetlenül a talaj szintje felett is fut egy elem, ami meggátolja, hogy a motoros átcsússzon a korlát alatt, vagy ami még rosszabb, hogy a korlát lábának csapódva életveszélyes sérüléseket szenvedjen. Az első két védőelemet tavaly ősszel Bajna és Héreg között helyezték ki az 1119-es út két kanyarjában. A kedvező visszajelzések nyomán a munka idén is folytatódik:

12 Baranya megyei és egy borsodi szakaszon épül összesen 802 méternyi szalagkorlát.

A HUMDA megalakulása óta nagy figyelmet fordít a motoros társadalomra – emlékeztetett Ivacs Balázs, az Ügynökség operatív igazgatója. Eltökélt célunk a közlekedésbiztonság javítása, ezért a tavalyi három után idén már hat helyszínen szerveztünk vezetéstechnikai tréninget a kétkerék szerelmeseinek. A képzéseken csaknem 1300 motoros vett részt, a program jövőre is folytatódik – mondta Ivacs Balázs, hozzátéve: a folytatódó szalagkorlát-építési program is a két keréken közlekedők nagyobb biztonságát szolgálja.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője tartalmasnak és hatékonynak nevezte a HUMDA-val és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal (OBB) között tavaly kötött együttműködési megállapodást. Pécsi Norbert Sándor elmondta: a Magyar Közút hagyományosan sokat tesz a motorosok biztonságáért: tavaly a Bajna-Héreg útvonalon motoros burkolati jeleket festettek fel, a most folytatódó szalagkorlát-építés pedig remélhetőleg sok motoroséletet ment majd meg.

 

Videókból is megtanulhatók a legfontosabb ismeretek

A sajtótájékoztatón Ivacs Balázs felhívta a figyelmet a HUMDA új mobiltelefonos applikációjára is. Az App Store-ból és a Play Áruházból letölthető alkalmazásban szinte mindent megtalálhatnak az érdeklődők. A versenypályák és szervizek elérhetőségei mellett többek között éttermek, helyi nevezetességek és túraútvonalak között válogathatnak.

Ezen felül versenyzői adatok, balesetmegelőzési tanácsok, túraszervező, illetve ajánló is fellelhető a programban, ahol még a veszélyes útszakaszok, úthibák és balesetek bejelentésére is van lehetőség. Az operatív igazgató elmondta: a HUMDA app-ban oktatóvideó-sorozat is indul, amelyben a szlalomozásról, a veszélyhelyzetek kikerüléséről, a vészfékezésről, valamint a helyes üléspozícióról és a kezelőszervek beállításáról is tanulhatnak gyakorlott szakértőktől az autósok és motorosok. A Drive Safety és a Moto Safety online verziója, így aki nem tudott részt venni a képzéseken a videókból megtanulhatja a legfontosabb ismereteket.

Mi épül?Magyar Közút Nonprofit Zrt.Humda Zrt.motorBaranyaszalagkorlát

Hírlevél

Hirdetés