2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Logisztikai beruházással erősített Veszprémben a Mecsek Füszért - GALÉRIA

Logisztikai beruházással erősített Veszprémben a Mecsek Füszért - GALÉRIA

magyarepitok.hu

2023.03.08. 14:00 - Szabó Ákos

A Szabadics Zrt. munkájával zajlott le a magyar tulajdonú cég raktárbővítése.

Hirdetés

A Mecsek Füszért veszprémi logisztikai központjának fejlesztéséről korábban is írtunk, amikor 2022 nyarán bemutattuk: egy folyamatosan üzemelő raktárbázis fejlesztésén dolgozik a kivitelező Szabadics Zrt. Most arról tudunk beszámolni, hogy az építkezés sikeresen véget ért, a használatbavételi bejárás is megtörtént. A részletekről Kustor Bence építésvezető tájékoztatta a lapunkat.

 

 

Több jelentős részből állt össze a projekt

A fejlesztés során egyrészt a teljes generálkivitelezésért a vállalat felelt: ez több részfeladatból állt össze. Ezek során

  • felújítottak egy 2000 négyzetméteres édességraktárt,
  • másrészről kialakítottak egy mintegy 6200 négyzetméteres új szárazáru raktárt is (ezt kifejezetten nagy, 10,5 méteres szabad belmagassággal),
  • illetve egy körülbelül 160 négyzetméteres irodaépületet is felépítettek.

Emellett elvégezték a szükséges közmű- és útépítési feladatokat is.

Kustor Bencétől részletes tájékoztatást kaptunk arról, hogy milyen technológiákat használtak az új csarnok felépítésénél: az épület vasbeton vázszerkezetű szendvicspanelek alkalmazásával készült el, illetve nagytáblás, szálerősített ipari padlóval.

 

 

Pontosan egy év alatt készült el

A vezető szakember kérdésünkre elmondta: a munka során a helyszűke jelentette a legjelentősebb kihívást, mivel a fent említett méretű beruházáselemeket egy összesen mintegy 9000 négyzetméteres területen újították fel, illetve alakították ki, szinte teljesen kihasználva a területet. Emlékeztetett arra is, hogy egy folyamatosan működő raktárral osztozkodtak ezen a telken.

 

 

Mindezt azonban sikeresen kezelte a Szabadics Zrt. szakembergárdája:

mondhatni pontosan egy év alatt készült el a projekt, mivel 2022. február 7-én vették át a munkaterületet, a használatbavételi bejárás pedig 2023. február 7-én zajlott le.

 

Remek együttműködés alakult ki a szakemberek között

 

 

Az építésvezető hangsúlyozta, a projekt sikeréhez azonban az is jelentősen hozzájárult, hogy a munkálatok ideje alatt remek együttműködés alakult ki a kivitelező és a megbízó Mecsek Füszért szakemberei között.

„A beruházó az elejétől a végéig konstruktívan támogatta a fejlesztést, ennek megfelelően pedig mindvégig aktívan részt vettek a projektben, mindemellett célratörő és segítőkész hozzáállással, valamint tudatos és szükség esetén gyors döntésekkel is támogatták a projekt megvalósulását.”

 

 

A pécsi székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonú MECSEK Élelmiszer és Vegyiáru Kereskedelmi Zrt., közismert nevén a Mecsek Füszért társaság központja ugyan Pécsen található, áruházai, nagykereskedelmi raktárai, hűtőházai mindazonáltal jelen vannak a Dunántúl szinte összes vármegyéjében, az Alföldön, Pest megyében, továbbá Budapesten is.

A vállalat élelmiszer, háztartási vegyiáru, napi közszükségleti cikkek kis- és nagykereskedelmével foglalkozik, a honlapján elérhető adatok szerint a Coop csoport tagja.

 

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Veszprémlogisztikaraktár

Hírlevél

Hirdetés