2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Modern rendezvényhelyszínt nyer Tótkomlós a művelődési ház korszerűsítésével
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Modern rendezvényhelyszínt nyer Tótkomlós a művelődési ház korszerűsítésével

MTI

2023.09.07. 09:24 - Bíró Beáta

A Békés vármegyei város könyvtára is megújul ugyanebben az épületben.

Hirdetés

Nagyszabású felújításon esik át Tótkomlós művelődési háza – közölte az önkormányzat. Az épület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert 437 millió forintból ölt modernebb külsőt és belsőt. A beruházást 2024. szeptember közepéig kell befejeznie a KÖVIÉP Építőipari Kft.-nek, amely a munkálatok kivitelezője.

A több mint ötezer lakosú Békés vármegyei város központi intézményében szigetelik az épület homlokzatát és a födémet, cserélik a külső nyílászárókat, az izzókat energiatakarékos led-es világítótestekkel váltják ki, korszerűsítik a szellőzőberendezéseket. Hőszivattyús rendszert és napelemeket telepítenek, emellett megtörténik a több mint kétezer négyzetméteres épület akadálymentesítése is projektarányosan.

A felújítás végén az épület földszintjén lévő könyvtár is megújult teret kap, az előadóterem pedig ismét használhatóvá válik, így ott városi rendezvényeket, kulturális programokat, és a helyi oktatási intézmények eseményeit tarthatják meg.

A megújuló művelődési központ egy újabb közösségi teret biztosít a helyi szlovák közösségnek is hagyománya, nyelve és kulturális értékei megóvására és ápolására.  - közölte Erdős Norbert (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője.

Mi épül?Köviép Kft.Tótkomlósművelődési házak

Hírlevél

Hirdetés