2024.03.19, Kedd
Megvan a kivitelező a romos dunakeszi vasútállomás felújításához
A dunakeszi állomás - google

Megvan a kivitelező a romos dunakeszi vasútállomás felújításához

magyarepitok.hu

2019.07.17. 13:40 - Hegedűs Gergely

A beruházásban a helyi járási hivatal is új székhelyet kap, és egy új kormányablak is létre jön az állomáson.

Hirdetés

A TED-en kihirdették a dunakeszi vasútállomás fejlesztését célzó közbeszerzés eredményét. A korábbi sikertelen közbeszerzés után most kiderült, hogy az állomásépület teljes felújítását és az új épületszárny építését a Trend Építő Zrt. kivitelezi nettó 2,02 milliárd forintért. A beruházásban ugyanakkor a Pest Megyei Kormányhivatal Dunakeszi Járási Hivatal új székhelye – egy úgynevezett törzshivatal - is létrejön, amit a Zeron Befektető Zrt. épít fel nettó 1,33 milliárd forintért.

Az első részprojekt a Verseny utcában található, erősen leromlott állapotú épületre vonatkozik, ami 43 ezer lakosú Dunakeszi középső vasútállomását képezi.

A nagyszámú ingázó által használt Budapest-Vác vasútvonalon fekvő állomásépületben egyrészt a vasúti utasforgalmat kiszolgáló MÁV helyiségeket alakítanak ki, másrészt egy kormányablak is létrejön.

A közbeszerzés adatai alapján a törzshivatal szintén a Verseny utcában épül fel, a Verseny utca és a Fóti út kereszteződésének közelében. Az új épület földszinttel és két épülettel jön létre 41 parkolóval és lifttel ellátva.

Mi épül?közlekedésfejlesztésvasútfejlesztésDunakeszikormányablakTrend Építő Zrt.Zeron Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés