2024.04.18, Csütörtök
A Millennium Residence építésénél debütált Magyarországon elsőként a PERI ALPHADECK födémzsalu rendszere
Főkép: PERI/A cikkben szereplő helyszíni fotókat Jaksa Bálint Photography készítette.

A Millennium Residence építésénél debütált Magyarországon elsőként a PERI ALPHADECK födémzsalu rendszere

magyarepitok.hu

2022.03.25. 14:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Az ALPHADECK rendszer gyorsan, biztonságosan, alulról szerelhető, és elegendő hozzá két ember – ezen tulajdonságai révén kiemelkedik a födémzsalu rendszerek közül.

Hirdetés

A Millennium Residence I. a főváros 9. kerületében, a Vaskapu utca és a Tóth Kálmán utca sarkán helyezkedik el. A 2023. negyedik negyedévében elkészülő lakóépület a Futureal-csoport egyik tagja, a Cordia lakóingatlan-fejlesztő beruházásával valósul meg.

A Millennium Residence I. lakóépülete elegáns, minimalista homlokzatot kap. A földszint + 9 emeletes társasházban 109 korszerű lakás épül, a garzontól az 5 szobás méretig, a legfelső szinten penthouse lakásokkal, melyek mindegyikéhez erkély vagy tetőkert tartozik. A parkolást a 76 beállót tartalmazó mélygarázs biztosítja.

A társasház a Most-Épker Kft. kivitelezésében valósul meg, melyhez a cég a PERI új paneles födémzsaluzatát, a PERI ALPHADECK födémzsalurendszert választotta.

Fotó: Jaksa Bálint Photography

Nagy felületű födémeknél, kevés élőmunka ráfordítással ideálisan használható

A szerkezetépítési munkák jelenleg a 4. emeleten tartanak, ezzel párhuzamosan az elektromos és gépészeti alapszerelések folynak. Hamarosan elindulnak a falazási munkák és a pincében a gépészeti alapszerelés.

Az építkezés egyik különlegessége, hogy az alkalmazott ALPHADECK zsalurendszert Magyarországon elsőként a Most-Épker Kft. használja.

Az ALPHADECK födémzsalu rendkívül gyorsan szerelhető a nagy alumínium paneleknek köszönhetően. Használata egyszerű, hiszen mindössze három alap rendszerelemből áll:

  • panelek,
  • ejtőfejek
  • és födémtámaszok.
Fotó: Jaksa Bálint Photography

A panelek 120 centiméter szélességűek és 240 centiméter, illetve 180 centiméter hosszúságúak, a kisebbik méretű panellel akár 55 centiméter vastag födémek is készíthetők. A nagy panel alkalmazásával pedig kivételesen kevés támasszal megoldható a zsaluzás, hiszen 2,88 négyzetméterre jut egy támasz.

Az ALPHADECK rendszer irodaházak, parkolóházak, bevásárlóközpontok, társasházak nagy felületű födémeinél kevés élőmunka ráfordítással ideálisan használható, ahogyan ez a Millennium Residence lakóépületénél is tapasztalható.

Fotó: Jaksa Bálint Photography

Biztonságos építhetőség, innovatív ejtőfej

Az ALPHADECK rendszer panelei tartósak, könnyen tisztíthatóak, az újrahasználható panelek révén a faanyagveszteség minimális, így költséghatékony zsaluzási megoldást kínálnak.

Az ejtőfejes rendszer lehetővé teszi a korai kizsaluzást, ennek köszönhetően a kilencemeletes épületben

az összes födém megépíthető mindösszesen egy szint bezsaluzásához szükséges födémpanel mennyiséggel, azaz 800 négyzetméternyi ALPHADECK födémzsalurendszer forgatásával.

Fotó: PERI

Az építkezéseken egyre nagyobb hangsúlyt kap a födémzsalu állítás során a biztonságos építhetőség. Az ALPHADECK rendszer biztonságosan, alulról szerelhető, és elegendő hozzá két ember, ezzel kiemelkedik a födémzsalurendszerek közül. Az ejtőfej innovatív kialakítása pedig hozzájárul ahhoz, hogy a paneleket minden nehézség nélkül, könnyedén lehet az ejtőfejre akasztani, ezzel is támogatva a gördülékeny zsaluzást.

A kivitelező cég az ALPHADECK nagy előnyének tartja a korai kizsaluzási lehetőséget és a gyors építhetőséget, továbbá nagyon hasznosnak bizonyult számukra, hogy a PERI szakemberei előzetes oktatást tartottak a zsalurendszer használatáról.

Galéria

Iparági hírekPeri Kft.zsaluzatlakóparkBudapestMost-Épker Kft.Cordia

Hírlevél

Hirdetés