2024.05.01, Szerda

Hirdetés

Már az első gólok is megszülettek Székesfehérvár új sportcsarnokában
Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Már az első gólok is megszülettek Székesfehérvár új sportcsarnokában

magyarepitok.hu

2023.11.03. 15:59 - Hegedűs Gergely

A Market kivitelezésében épülő Alba Aréna 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni.

Hirdetés

Már a jégpálya tesztelésénél tart az új székesfehérvári sportcsarnok építkezése a Market Építő Zrt. kivitelezésében. Az Alba Aréna jégfelületén az aréna leendő elsőszámú használója a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata lépett pályára november 3-án. A próbameccsen a magyar magasépítő cég és a városvezetés részéről is többen megjelentek.

 

 

A projektben egy időszakosan akár hatezernél több néző befogadására képes csarnok jön létre. Az Alba Aréna az ország legerősebb együttesének számító helyi hokicsapat leendő otthona lesz, ugyanakkor 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni.

A szerkezetépítési munkálatokban kulcsszerepe volt a Market leányvállalatának, a Moratus Kft.-nek, a komplex mélyépítési feladatok megvalósításáért pedig a HBM Kft. felelt. Az épületet Tarnóczky Tamás Attila és Balázs Mihály tervezték.

 

 

Már a hűtést is tesztelték

Ahogy azt az októberi fénypróbáról írt legutóbbi cikkünk is jelezte, a kivitelezési munkák a finisben vannak. A külső infrastrukturális elemek kivitelezése ütemterv szerint befejeződött, többek közt több mint 3,5 kilométer hosszú külső úthálózat, csatornahálózat, kerékpár aluljáró, valamint útcsatlakozások épültek. Az épületen belül is befejező szakaszába értek a szakipari munkák: úbtorozási, belsőépítészeti munkák folynak, ezen kívül készülnek a műgyanta burkolatok és a szerelvényezések.

A küzdőtéren befejeződött a nézőtéri székek telepítése, valamint megkezdődött a palánk építése is. Véget ért a LED Cube és LED gyűrű kivitelezése, valamint a palánk mellett a hűtés tesztelésére is sor került.

 


Jövő tavasszal át is adhatják a fehérváriaknak az új létesítményt

A fehervar19.hu beszámolója szerint a pénteki próbamérkőzésen a Hydro Fehérvár AV19 játékosai az észak-amerikai hokiliga (NHL) szabványa szerinti 26 méter széles pályát vették birtokba, de a csarnok alkalmas a jelenlegi 30x60 méteres palánkrendszer befogadására is.

Az eseményen Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere emlékeztetett, a Modern Városok Program keretében hamarosan befejeződik az építkezés, és a használatbavételi eljárás után, jövő tavasszal át is adhatják a fehérváriaknak az új létesítményt. Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 general managere arról számolt be, hogy a játékosok rendkívül elégedettek voltak a jég minőségével. A tervek szerint a csapat a következő szezont kezdi majs az új létesítményben.

 

 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.SzékesfehérvárMoratus Kft.HBM Kft.Alba Arénasportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés