2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Szolid eleganciát sugároz az új esztergomi gyártócsarnok
Fotó: Weinberg '93 Építő Kft.

Szolid eleganciát sugároz az új esztergomi gyártócsarnok

kemma.hu; magyarepitok.hu

2023.11.26. 08:06 - Bíró Beáta

A Weinberg ’93 Kft. öt hónap alatt kivitelezte az épületet, amelyben az elektronikai ipar számára végeznek fémmegmunkálást.

Hirdetés

Rekordgyorsasággal és precíz minőségben készült el a Springfix Hungary Kft. új gyárcsarnoka az esztergomi ipari parkban – írja beszámolójában a kemma.hu. A nemrégiben lezárult projekt a vállalat tizenhét éves történetében kiemelt mérföldkőnek számít.

Az október 26-án átadott létesítményben fémmegmunkálást végeznek majd, a gyártott termékek az elektronika ipar számára készülnek. A bővítés által a vállalat gyártócsarnokainak mérete 1550 négyzetméterrel növekedett.

 

 

Az esztergomi székhelyű Springfix Hungary Kft. 2006-ban alapított gyártó cég, amely a nemzetközi M.S.Ambrogio vállalatcsoport tagja. Az M.S.Ambrogio Group a világ bármely iparágában alkalmazható fém és műanyag alkatrészek gyártására és összeszerelésére szakosodott. A cég a Springfix Befestigungs Gmbh. leányvállalataként, az M.S.Ambrogio Group kilenc cégének egyikeként működik. Tevékenységükkel az autóipart és elektronikai ipart látják el műanyag és fém alkatrészekkel.

A mostani gyártócsarnok beruházás a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelő támogatási programja keretén belül valósult meg, egy 2 millió eurós fejlesztés részeként, az épületre 300 ezer eurónyi állami támogatást kapott a cég. A gyárcsarnokot a Weinberg ’93 Kft. kivitelezte.

 

 

A létesítményt rekordgyorsasággal, öt hónap alatt építették fel

Varga Zoltán gyárigazgató az átadón óriási sikernek nevezte, hogy nyolc év kitartó munka után 2014-ben, az akkori csapat birtokba vehette a jelenlegi esztergomi telephelyet, így onnantól kezdve saját épületben folytatódhatott a termelés. Felidézte, hogy mintegy két éve született döntés az esztergomi gyáregység bővítéséről. A beruházás idén június 3-án kezdődött el Manuel Verzeri, a vállalatcsoport létesítmény igazgatójának vezetésével.

 

 

A kivitelező Weinberg ’93 Kft.-t az átadó ünnepségen Derczó István tulajdonos és Bodnár Sándor ügyvezető képviselte. A cég szűk öt hónap alatt építette meg a gyárcsarnokot és büszke arra, hogy egy olyan időszakban kaptak bizalmat amikor az autóipar a nehéz évek után még mindig kihívásokkal küzd.

 

Bodnár Sándor (b) és Derczó István (j)

 

Derczó István kiemelte: az új gyárcsarnok tiszta, egyszerű, szolid eleganciát sugároz. Reményét fejezte ki, hogy minden egyes munkájukkal igazi értéket teremtenek.

Mario Sangalli az M.S.Ambrogio Group tulajdonosa és ügyvezetője szintén méltatta a közreműködőket, továbbá említette, hogy a projekt a magyar, az olasz és a német kollégák együttműködésével valósult meg. Szerinte a mostani sikeres együttműködés csak egy a sok közül, a jövőbeli terveik között is szerepelnek hasonló közös beruházások. A beszédek után Mario Sangalli és Erős Gábor országgyűlési képviselő szalagátvágással avatták fel az épületet. 

 

Galéria

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Esztergomipari parkgyártócsarnok

Hírlevél

Hirdetés