2024.03.29, Péntek
Török cég épít alkatrészgyártó üzemet Dunaújváros térségében
Illusztráció - envato

Török cég épít alkatrészgyártó üzemet Dunaújváros térségében

MTI

2020.05.07. 10:04 - Almási Krisztina

A fejlesztésnek köszönhetően a legkorszerűbb technológiákat vezetik be Magyarországon, a gyártás már jövő évben elindulhat.

Hirdetés

A mezőgazdasági gépekhez alkatrészeket gyártó török vállalat, a Yaris Kabin egy 6,5 milliárd forint értékű beruházás keretében építi meg telephelyét a Dunaújváros melletti Iváncsa ipari parkjában. A fejlesztéshez az állam 521 millió forinttal járul hozzá. Az üzem 2021 elejétől termelhet majd, főképp a német és az olasz piacra.

A tervezett négy gyártócsarnokból kettő már elkészült, az egyikbe pedig meg is érkezett a gyártósor, mellyel a Yaris Kabin a legkorszerűbb technológiákat telepíti Magyarországra.

A befektetéssel 150 munkahely jön létre Fejér megyében, a telephely a mezőgazdasági gépgyártás mellett pedig kutatási és fejlesztési feladatokat is ellát majd.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházáshoz kapcsolódó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból.


Később tovább bővülhet az iváncsai üzem

A Yaris Kabin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Németh Ádám a rendezvényen közölte, hogy a gépkezelőket, autó- és fémipari szakembereket, mérnököket is alkalmaznak majd.

A török cég évi 15 millió eurós árbevétel-növekedést vár a magyarországi gyártás indulásától.

A piaci igények alapján már most azzal számolnak, hogy a magyar üzemet tovább bővíthetik majd.

Az 1977-ben családi vállalkozásként alapított Yaris Kabin mezőgazdasági gépekhez gyárt alkatrészeket és berendezéseket, elsősorban traktorkabinokat. A cég az európai piacon 20-25 százalékos részesedést ért el, és 2017-ben döntött arról, hogy Törökországon kívül is létesít üzemet. Magyarországi vállalatukat 2018-ban alapították.

Mi épül?DunaújvárosIváncsaüzemépítésipari parkmezőgazdasági gépgyártás

Hírlevél

Hirdetés