2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A sztenderdtől eltérő paraméterekkel épít logisztikai csarnokot a Weinberg az M0-ásnál

A sztenderdtől eltérő paraméterekkel épít logisztikai csarnokot a Weinberg az M0-ásnál

magyarepitok.hu

2024.01.24. 16:38 - Hegedűs Gergely

Az East Gate Pro Business Park negyedik épülete a korábbiakhoz hasonlóan komoly fenntarthatósági követelményeknek felel meg.

Hirdetés

Újabb bérlő választotta a WING beruházásában épülő East Gate Pro Business Parkot – derült ki a magyar ingatlanfejlesztő vállalat közleményéből. Az M3-as és M0-ás autópályák kereszteződésénél fekvő üzleti park az East Gate folyatásaként jön létre.


A tervek szerint az idei év végére készül el a legújabb épület

Az East Gate Pro Parkban tavaly adták át a harmadik csarnoképületet, most pedig a negyedik, B2-es csarnokra kötöttek hosszú távú előbérleti szerződést, amely a Weinberg ’93 Kft. kivitelezésében épül. A 9000 négyzetméteres épület built-to-suit (BTS) előbérleti konstrukcióban valósul meg, a tervek szerint 2024 utolsó negyedévére készül el.

Ahogy azt korábban is jeleztük, az East Gate Pro Business Park első ütemében átadott A1 és B1 csarnokok szintén a Weinberg ’93 Kft. kivitelezésében épültek meg. Ez a két épület korábban BREEAM International New Construction Very Good fenntarthatósági minősítést kapott, amiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.


A sztenderd raktáraktól eltérő paraméterekkel igazodik az igényekhez

A most kiadott közlemény szerint a WING Industrial hosszú távú szerződést kötött a Közép-Kelet Európában aktív csomaglogisztikai cégcsoport magyarországi leányvállalatával a park negyedik csarnokára. A bérlő közel háromezer átvételi ponttal rendelkezik Magyarországon, a csarnok kifejezetten a csomaglogisztikai tevékenységéhez épül.

A bérlő igényeihez társítottan a B2-es csarnok a sztenderd raktáraktól eltérően többek között jelentősebb irodaaránnyal, nagyobb manipulációs és parkolóterülettel, cross docking lehetőséget biztosító dokkoló és szintbeli kapukkal, valamint hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerrel kerül kialakításra. A B2-es csarnok tervezett fenntarthatósági minősítése az előzőleg átadott csarnokokhoz hasonlóan BREEAM Very Good.

Korda Zsófia, a WING Zrt. vezető üzletkötője a közleményben elmondta, az East Gate Pro Business Parkban további 20 000 négyzetméternyi csarnokfejlesztés van jelenleg előkészítés alatt. „Emellett korábban már három csarnokot, összesen közel 30 0000 négyzetméternyi területet adtunk át” – emlékeztetett.

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.csarnoképítésM0-ásWing Zrt.

Hírlevél

Hirdetés