2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Kitűnő fenntarthatósági minősítést szerzett az M0-s és M3-as találkozási pontjánál felépülő East Gate Pro Business Park első üteme
Fotók: WING

Kitűnő fenntarthatósági minősítést szerzett az M0-s és M3-as találkozási pontjánál felépülő East Gate Pro Business Park első üteme

magyarepitok.hu

2023.07.27. 08:10 - Szabó Ákos

BREEAM International New Construction Very Good fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első ütemében átadott A1 és B1 csarnok, melyeket a Weinberg ’93 kivitelezett.

Hirdetés

A BREEAM New Construction fenntarthatósági alapú keretrendszerben a „Very Good” szintű minősítést értek el a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első, 2022 őszén átadott csarnokai - derül ki a cég sajtóközleményéből. A keretrendszer kilenc kategória szerint értékeli az épületeket, a csarnokok pedig többek között fenntartható, energia– és vízhatékony gazdálkodásukkal, magas minőségű hőszigetelésükkel (min. 16°C belső hőmérséklet biztosított), érdemelték ki a minősítést.

A Weinberg ’93 Építő Kft. által kivitelezett fejlesztés (melyről és a vállalat második ütemben betöltött szerepéről itt is beszámoltunk) során környezettudatos, jól tisztítható és károsanyag-tartalomtól mentes építőanyagokat használtak, illetve előtérbe helyezték az energiahatékony megoldásokat és a kivitelezés alatt keletkező hulladék újrahasznosításával az építkezés környezetre gyakorolt hatásának csökkentését.

 

 

Így halad most a projekt

Az East Gate Pro a nagy sikerű East Gate Business Park második üteme, amely modern és személyre szabható raktározási megoldásokat kínál Fóton, az M0 és M3 autópályák találkozásánál, a Megyeri hídtól pár percre. A kiváló autós elérhetőség mellett a tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.

„Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a fenntarthatóság, valamint az épületek környezettudatos és magas minőségű fejlesztése és üzemeltetése elsődleges szempont a bérlők számára. Ezt az igényt természetesen mi is szem előtt tartjuk fejlesztéseinknél és a törekvéseink létjogosultságát az is bizonyítja, hogy a már zöld minősítéssel rendelkező East Gate PRO Business Park első üteme 100%-os bérbeadottság mellett működik. Nyár végén átadjuk a következő ütemben épülő A2 csarnokunkat, amely spekulatív alapon indított fejlesztés esetében is maximális rugalmassággal tudjuk kezelni a bérlői igényeket”

hangsúlyozta Korda Zsófia, a WING Zrt. Corporate Sales Relations és Business Development, Chief Sales Officer (CSO).

 

 

A közlemény rámutat: a WING legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülne, míg a korábban elkészült épületeknél a cégcsoport folyamatosan dolgozik a korszerűsítésen: a meglévő teljes ipari portfólió tekintetében cél, hogy középtávon minden épület zöld minősítést szerezzen.

A WING Industrial üzletága az elmúlt 20 év alatt egyedülálló szakértelmet szerzett egyedi igényekre szabott raktárlogisztikai és gyártó-összeszerelő csarnokmegoldások terén és mára az egyik vezető hazai szereplővé vált az ipari és logisztikai ingatlanfejlesztések piacán. A mintegy 300.000 négyzetméteres teljes ipari portfólió közel 100 százalékos bérbeadottság mellett működik. Az East Gate, East Gate Pro és Login Business Parkok révén jelenleg mindösszesen 240.000 négyzetméter felépített csarnokterülettel és további 50.000 négyzetméter fejlesztési potenciállal elmondható, hogy a WING abszolút domináns szereplője a főváros északi régiójának. Emellett Dél-Pesten is jelen van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található Airport City Business Parkkal, ami a régió egyik legnagyobb modern üzleti parkja. A WING Industrial magas technológiai minőségű épületei gyártó, összeszerelő, fulfillment és raktározási célokra egyaránt alkalmas csarnoktereket kínálnak, igény szerint színvonalas irodai és kiszolgáló funkciókkal kiegészítve.

 

 

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Wing Zrt.FótM0-ásM3-as autópályalogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés