2024.03.29, Péntek
Újabb logisztikai raktárakat épített a magyar csarnokkivitelezés egyik vezető szereplője az M3 és M0 találkozásánál

Újabb logisztikai raktárakat épített a magyar csarnokkivitelezés egyik vezető szereplője az M3 és M0 találkozásánál

magyarepitok.hu

2022.11.01. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A Weinberg ’93 Építő Kft. kivitelezésében épültek fel az East Gate Pro Business Park első csarnoképületei.

Hirdetés

A nagysikerű East Gate Business Park folytatásaként megvalósuló East Gate PRO Business Park Budapest északi vonzáskörzetének egyik legújabb üzleti parkja. A WING Zrt. fejlesztése Fóton, az M3 és M0 találkozásánál található. Területén magas technológiai minőségű épületek gyártó, összeszerelő, fulfillment és raktározási célokra egyaránt alkalmas csarnokterületek bérelhetők.

2018-ban jelentős bővülésről számolt be lapunk, akkor 25.000 négyzetméter alapterületű csarnokegyüttest adtak át az East Gate Business Parkban. A B2-es csarnok kivitelezését a magyar csarnokfejlesztés egyik vezető szereplője, a Weinberg ’93 Építő Kft. végezte.

A sárospataki vállalatot most újabb feladattal bízta meg a fejlesztő. 2021 júniusában zöldmezős beruházásként kezdték el építeni az East Gate PRO Business Parkot, vagyis az East Gate Business Park folytatását, amely modern és személyre szabható raktározási megoldásokat kínál.

Most 2 épület kialakításáért felelnek

Czernák Tamás projektvezető lapunk érdeklődésére elmondta, a Weinberg ’93 Építő Kft. munkájával 2022 szeptemberére az üzleti park a közel 12.000 négyzetméteres A1 és a 8.000 négyzetméteres B1 épülettel egészült ki a szükséges infrastruktúrával.

Ezeket a logisztikai célú raktárcsarnokokat spekulatív jelleggel építteti a beruházó. A leendő bérlők pedig teljes csarnokot vagy csarnokrészeket bérelhetnek hosszútávú raktározásra vagy kisebb volumenű gyártásra.

Az A1-es csarnok közel 12.000 négyzetméter alapterülettel készült el, előregyártott vasbeton vázszerkezettel, homlokzatán szendvicspanellel. A teherhordó mélybordás trapézlemezeket 24 centiméter vastag kőzetgyapot szigeteléssel látták el, míg a tetőszerkezet lágyfedésű vízszigetelést kapott – tette hozzá a projektvezető.

„Az A1 és a B1 épület már rendelkezik használatbavételi engedéllyel, továbbá a következő ütem csarnokainál, az A2 és B2 épületnél jelenleg föld- és alapozási munkák folynak.”

Mindkét létesítmény tervezetten a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Method) - hazánk legnépszerűbb fenntartható épület minősítési rendszerének - Very good minősítésével fog rendelkezni.

Galéria

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Wing Zrt.Fótipari parkcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés