2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Zárkózik az északkeleti régió: Mátészalka megújult piaccal lépett előre
Fotók: MTI

Zárkózik az északkeleti régió: Mátészalka megújult piaccal lépett előre

mti, magyarepitok.hu

2024.02.02. 09:14 - Hegedűs Gergely

Egyre több mutató jelzi, hogy csökken a különbség, ami korábban megvolt az ország keleti és nyugati része között.

Hirdetés

Jelentős helyi fejlesztést zártak le az ország északkeleti csücskében: február 1-én Mátészalkán átadták a megújult belvárosi piacot. A beruházás részeként új üzlethelyiségeket is kialakítottak, a fejlesztést a világhálón elérhető adatok szerint a Build It Kft. kivitelezte.

Fotók: MTI


A projekt 800 millió forintos uniós és hazai forrásból valósult meg. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei város önkormányzata közel 565 millió forint támogatást kapott a belvárosi piac megvalósításához.


A vármegyében az elmúlt években több mint száz piac épült vagy újult meg

Az átadó eseményen Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere elmondta, az 1262 négyzetméteres terület mindig találkozási pont volt és a helyiek életében fontos szerepet játszik. Hozzátette, az engedélyezési folyamat még hátra van, de bíznak abban, hogy húsvétra már használatba tudják venni a piacot.

Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei főispán kiemelte, a vármegyében az elmúlt években több mint száz piac épült vagy újult meg.


A keleti térség folyamatosan zárkózik

A beruházás záróeseményén a közigazgatási és területfejlesztési miniszter is részt vett. Navracsics Tibor elmondta, egyre több mutató jelzi, hogy eltűnik az a különbség, ami korábban megvolt az ország keleti és nyugati része között. "Közrejátszik ebben a kormányzat ipartelepítő politikája, és a jövedelmi statisztikák is azt mutatják, hogy a keleti térség folyamatosan zárkózik fel" - fogalmazott.

Arra is kitért, hogy Magyarország az előző ciklusban a harmadik leghatékonyabb volt az uniós források felhasználása terén. Hozzátette, a 2021 és 2027 közötti ciklusban jelenleg az első helyen áll az ország.

Mi épül?közösségi térpiacokBuild It Mérnökiroda Kft.Mátészalka

Hírlevél

Hirdetés