2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Egynapos sebészeti műtő és gasztroenterológiai szűrőközpont épül ebben a nógrádi kórházban
Fotók: szlmk.hu

Egynapos sebészeti műtő és gasztroenterológiai szűrőközpont épül ebben a nógrádi kórházban

magyarepitok.hu

2024.03.20. 08:00 - Sándor Csilla

A salgótarjáni Szent Lázár Kórház felújított épületében egy új labor is helyet kap.  

Hirdetés

Átépítik a salgótarjáni Szent Lázár Kórház szemészeti osztályát is befogadó E épület harmadik emeletét. A projektben felújítanak 911 négyzetméternyi épületrészt, másrészt egy új, egynapos sebészeti műtőt alakítanak ki az épületben. Ezen kívül a harmadik emeleten gasztroenterológiai labort és szűrőközpontot építenek  – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből.
 

Fotók: szlmk.hu


A tender kiírás szerint a Füleki utcai épületben a kivitelezőnek a belső nyílászárók cseréjén kívül, válaszfalakat kell megszüntetnie és áthelyeznie.

A felújítás során padlószigetelésen mellett, a burkolatcserét is elvégzik és mintegy 1900 négyzetméternyi falfelületet kifestenek.

Modern hűtő-fűtőrendszer növeli a betegek komfortérzetét

Megújul a kórházi részleg gépészete is, kicserélik a vízvezetékeket és megújulnak a vizesblokkok, valamint a csatornavezetékek is. A mozgásukban korlátozottak számára kialakított mosdón kívül további 3 zuhanyzót és 22 mosdót építenek ki, ebből tízet orvosi csapteleppel.
 


Az épületrészben korszerű fűtő-hűtőrendszert kell kiépítenie a nyertes ajánlattevőnek. A modernizáció során a villamos rendszer sem marad ki a felújítandó közművek sorából.

A kivitelezőnek új tűzjelző-, beléptető és videórendszert kell kiépítenie. A feladatai között szerepel a nővérhívó rendszeren kívül, új informatikai és telefonhálózatot kialakítása is. A megújuló épültrészben új egynapos beavatkozások elvégzésére alkalmas műtőt is építenek.

Mi épül?SalgótarjánNógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházkórházfejlesztésfűtéskorszerűsítés

Hírlevél

Hirdetés