2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Víz- és csatornahálózat-rekonstrukcióval javul Zugló egyik fontos részének életminősége
Látványtervek: Bayer Property Zrt.

Víz- és csatornahálózat-rekonstrukcióval javul Zugló egyik fontos részének életminősége

magyarepítok.hu

2024.03.28. 14:30 - Móré Levente

2025-re teljesen átalakulhat a Bosnyák utcai időszakos piac környezete a Bayer Property közmű- és útfejlesztésének köszönhetően.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy több zöldfelülettel és új közlekedési rendszerrel alakul át a XIV. kerület egyik központi része, a Bosnyák tér környéke a Bayer Property Zenit by Bayer fejlesztéséhez kapcsolódóan, mostanra pedig meg is kezdődtek a Bosnyák utcai munkálatok. Az út- és közműépítés részleteiről és a várható eredményekről Mátyás Istvánt, a kivitelező Bayer Construct Zrt. út, közmű és infrastruktúra főmérnökét kérdeztük.

 

Látványtervek: Bayer Property Zrt.

 

Jelentősen javul majd az ivóvízhálózat minősége, az üzembiztonság

„Átépítjük a teljes víz- és csatornahálózatot a Bosnyák utcában, amelynek során elválasztott rendszerű csatornahálózat jön létre” – tudtuk meg Mátyás Istvántól.

A vízvezeték-rendszer megújítása a Bosnyák utcát és a Bosnyák közt is érinti, ahol a fejlesztés eredményeként modern, göv. anyagú vezetékre cserélik a meglévő vízvezetékeket és a Rákospatak utcai vízvezetékkel való összekötés miatt körvezeték hálózat alakul ki, mely jelentősen javítja az üzembiztonságot. A vízvezeték építése során új tűzcsapok is telepítésre kerülnek az utcában. A közterek csapadékvíz elvezető rendszere is átalakul, mivel az út elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatornahálózatát is kiépítjük. Emellett megújul a teljes útszakasz közvilágítási- és a hírközlési hálózata.

A fejlesztés következtében érdemben jobb lesz az egész utca vízhálózatának nyomásviszonya és vízminősége is, ami az itt lakók életminőségét is javítja” – emelte ki a főmérnök.

2024. március 18-án kezdődött a szennyvíz- és vízvezeték átépítése a két utcában, ahol összesen

  • ~300 méter hosszon cserélik az ivóvíz, illetve
  • ~400 méteren a szennyízhálózati közműrendszereket

Tavaly év közben már átépült a vízvezeték rendszer I. üteme ugyanezen beruházás keretében a Lőcsei úton, Bosnyák utcában vezetve a Fűrész utca vonaláig 470 m hosszan.

Érvényes útépítési engedély birtokában kezdhetik meg az útépítési munkát várhatóan április végén, amelynek során ütemezetten, utcaközönként haladnak majd az útépítéssel. A látványos munkarészek legkésőbb a nyár elején indulhatnak és a teljes felújítást akár egy éven belül, 2025 tavaszára le is zárhatják.

 

Látványtervek: Bayer Property Zrt.

 

Megmarad a piac és parkolók is létesülnek

Zugló Önkormányzatának kifejezett kérése volt a fejlesztő cég felé, hogy a jelenlegi, időszakos piac megmaradhasson, így a központi teret térkővel burkolják, amit két oldal útpálya és fasorok öveznek majd. Zugló Városközpont fejlesztési területe előtt, illetve a Bosnyák utca házai előtt futó járdát és az útfelületet elválasztó jelenlegi zöld sávot megújítva kétoldali fasort hoznak létre. Kétirányú forgalmat bonyolító út kerül a fejlesztés határához, a házsor előtt pedig egy egyirányú fogalmi sávot hoznak létre.

Ezzel nem csak keretbe foglalják a piac számára fenntartott, burkolt felületet, de a piac logisztikai működéséhez is hozzájárulnak a közlekedés átszervezésével, valamint a tér parkolókkal való szegélyezésével is.

 

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertyZenit by BayerZugló VárosközpontZuglóútépítésközművek

Hírlevél

Hirdetés