2024.06.23, Vasárnap
Magyar multinacionális cég avatott új központot a fővárosban
Fotók: MTI

Magyar multinacionális cég avatott új központot a fővárosban

mti

2024.06.13. 16:35 - Hegedűs Gergely

A 20 milliárd forintos beruházásban létrejött épületet Zoboki Gábor építész tervezte; az 50 országban jelen levő vállalat 120 éve működik Kőbányán.

Hirdetés

Átadták a Richter Nyrt. új központját a főváros 10. kerületében június 13-án. A 17 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító épület 20 milliárd forintos beruházásból készült el, amit a gyógyszeripari vállalat saját forrásból finanszírozott.


A termékeik 93 százalékát külföldön adják el

A magyar központú multinacionális vállalat központjának megnyitóján Lantos Csaba energiaügyi miniszter egyebek mellett kiemelte, több mint 10 évig volt a vállalat igazgatóságának tagja, és részese volt az új székház megépítéséről szóló döntésnek. Különösen jelentős eredménynek nevezte, hogy a gyógyszercég növelni tudja export-árbevételét; ami stabilitást ad a vállalatnak és ezen keresztül a nemzetgazdaságnak.  

Vizi E. Szilveszter, a társaság igazgatóságának elnöke egyebek mellett ismertette, a társaságnak 50 országban van leányvállalata, termékeinek 93 százalékát külföldön adja el. „Munkavállalóinak több mint fele külföldön dolgozik, termékpalettájában pedig a magyar szellemi tőke van jelen, ami anyagi értéket is jelent Magyarország számára” - hangoztatta az elnök..


A Richter megfelelő csomagolásba került

Orbán Gábor vezérigazgató arról beszélt, hogy a nemzetközileg is elismert Zoboki Gábor építész által tervezett új központi irodaépület kifejezi a Richter hazai és nemzetközi rangját. Krausz Ferenc Nobel-díjas magyar fizikus az épületet méltatva úgy fogalmazott: a magyar innováció jelképének tekinthető Richter megfelelő csomagolásba került.

Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója a többi között elmondta: a Richter adja a magyar vállalati k+f ráfordítások harmadát, ami a vállalat saját szellemi tőkéjét gyarapítja, és a Magyarországon létrejövő szellemi vagyonelemeket külföldön tudják üzleti eredményekre váltani.  

D. Kovács Róbert, a 10. kerület polgármestere emlékeztetett, a magyar gyógyszergyár mintegy 120 éve Kőbányán működik. A Richter új központja Kőbánya 21. századi arcát jelenti – tette hozzá.

Mi épül?Kőbányagyógyszeriparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés