2024.09.08, Vasárnap
Sport-és rendezvénycsarnokkal gyarapodhat a Tatai-medence
Fotók: kornye.hu

Sport-és rendezvénycsarnokkal gyarapodhat a Tatai-medence

magyarepitok.hu és kornye.hu

2024.07.09. 07:59 - Sándor Csilla

Új, 2800 négyzetméteres nettó alapterületet meghaladó sportcsarnok épülhet Környén. Az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetményben a létesítmény kivitelezésére várják az ajánlatokat.

Hirdetés

A Vértes és a Gerecse ölelésében elterülő több mint 4600 lakosú Környén régóta tervezik egy multifunkcionális csarnok megépítését. Az uniós közbeszerzési értesítő hirdetménye szerint már keresik a kivitelező céget a 300 férőhelyes vasbeton szerkezetű sportcsarnok megépítésére.

 

 

Másfél év alatt készülhet el a közösség új komplexuma

Az épület terveit az önkormányzat megbízásából a Tóbiás és Jel Építészeti Iroda felülvizsgálta és végrehajtotta a jogszabályok módosítása miatti változtatásokat. Így a komplexumra már napelem-rendszert is tudnak telepíteni az energiatárolókkal együtt.

Az idei év elején kapták meg a település honlapjának tájékoztatása szerint az átdolgozott tervekre az építési engedélyt. Ezután kezdték el a közbeszerzési eljárás előkészítését. A most megjelent hirdetmény szerint az eljárásban kiválasztott kivitelezőnek a munkaterület átvételétől 18 hónap áll majd rendelkezésére, hogy megépítse Környe multifunkciós csarnokát.

 

Forrás: kornye.hu

 

Sport- és egyéb rendezvények otthona lesz a csarnok

A 2800 négyzetméter hasznos alapterületű multifunkcionális csarnok monolit vasbeton szerkezetű lesz, míg a kivitelezőnek a válaszfalakat téglából és gipszkartonból kell kialakítania. A küzdőteret sportpadló burkolat borítja majd, ezenkívül három méteres magasságig zajelnyelő és falvédő burkolat is megépül.

Biztonság a lelátókon és a légtechnikában

A lelátó szintén vasbeton szerkezetű lesz, amelyet háttámlás székekkel szerelnek fel. A nézők biztonságát a lépcsőtereknél tömör mellvéd, fém- és edzett üvegkorlátok garantálják.
A légtechnikai rendszert úgy kell kiépíteni, hogy az kiszűrje a baktériumokat és könnyen tisztítható és karbantartható legyen.

Megszépül a csarnok környezete is

A kivitelezőnek a csapadékvíz elvezetését szürkevíz tartályok telepítésével, valamin árkos elvezetéssel kell megoldania. A sportcsarnok környezetében fásítást végeznek majd. A projekt meghaladja a nettó 700 millió forintot.

Mi épül?KörnyeKomárom-Esztergom vármegyemultifunkciós csarnoktornacsarnok

Hírlevél

Hirdetés