2024.09.08, Vasárnap
Új funkció, megtartott értékek – kollégium épül Újbudán
Épkar Zrt.

Új funkció, megtartott értékek – kollégium épül Újbudán

magyarepitok.hu

2024.07.20. 08:00 - Móré Levente

Célegyenesben a Fejér-B.Á.L Zrt. és Épkar Zrt. konzorciumának kivitelezésében épülő Magyar Vezetőképző Alapítvány Aga utcai kollégiumának átalakítása.

Hirdetés

Ezredforduló előtti karakterjegyeket hordozó, sarokteleki pozícióját a szögletes épülettömb mellé ívelt üvegfelületekkel is hangsúlyozó épületet alakíthat át a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. Újbuda egy kis utcájában a Magyar Vezetőképző Alapítvány számára. Az alapítvány Aga utcai kollégiumának fejlesztése során az épület értékeinek megtartása mellett annak a mai energetikai és kényelmi követelményekhez igazítása is a kivitelezők feladata. Az egykori irodaterek kollégiumi szállásoknak adják át helyüket az átfogó átalakítás és bővítés során. A fotók tanulsága szerinti egyszerű, vakolt homlokzati felületeket az eredeti épület szalagablakainak kiemelésével, illetve a sarokmotívum függönyfalas átalakításával törték meg, zárószintjén pedig nagyméretű teraszt hoztak létre.

 

 

Kápolna és konditerem is épül

Amint az a vonatkozó közbeszerzési dokumentumokból kiderül, a Fejér-B.Á.L. nagyjából 1,3 milliárd forintért alakíthatja ki az oktatási, képzési, továbbképzési, kollégiumi, szakkollégiumi tevékenységhez, illetve a diákotthon működéséhez szükséges tereket. Az Épkar Facebook oldalán megjelent bejegyzés szerint az épület átadása már a küszöbön áll.

 

 

Összesen 55 fő számára szükséges egy- és kétágyas szobákat létrehoznia a kivitelezőnek a közösségi terek mellett, amelyek között kápolna, konditerem, közös konyha, társalgó, tanuló- és könyvtárszoba, valamint 50 főre tervezett előadó- és oktatóterem is található. 

A nagyjából 1597 m2 nettó alapterületen, 53 külső és 47 belső nyílászáró cseréjével megvalósított teljes átépítés az elektromos és klímatechnikai berendezések mellett napelemrendszer és lift telepítését is magában foglalta. Fontos feladat továbbá a telken belüli parkolás megoldása, a kert rendezése és külső közösségi térré alakítása is.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.magasépítéskollégiumfejlesztésBudapestMagyar Vezetőképző Alapítvány

Hírlevél

Hirdetés