2024.10.06, Vasárnap
Újabb hídon kezdik el a munkát az Eger-Szilvásvárad közötti útfelújítás során
Fotó: illusztráció /magyarepitok.hu /Varga-Fekete Dániel

Újabb hídon kezdik el a munkát az Eger-Szilvásvárad közötti útfelújítás során

MTI és magyarepitok.hu

2024.07.08. 13:40 - Sándor Csilla

Félpályás korlátozásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számíthatnak keddtől Szarvaskő térségében hídfelújítási munkálatok miatt. A nyár végéig a szilvásváradi fogathajtó világbajnoksághoz kapcsolódóan, a Magyar Közút lebonyolításában megújul a 25-ös főút és annak három hidja, illetve a Szarvaskő-Vadna összekötő út 22 kilométeren.

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint a forgalom korlátozása mellett kedden elkezdődik Szarvaskő közelében a hídfelújítás. A projekt keretében az utakon kívül, három átjárónál magassági korrekciós munkálatokat végeznek el a kivitelezésen dolgozó HE-DO szakemberei.

 

Fotó: Illusztráció - magyarepitok.hu / Varga-Fekete Dániel

 

Kimélyítik az utakat a hidak alatt

A 25-ös főút munkálatokkal érintett szakaszán három helyen külön szintben keresztezi a főutat a 87-es vasútvonal. A HE-DO szakemberei június elején elkezdték a vasúti hidak alatti utak mélyítését, hogy ezáltal biztosítsák azok alatt a kamionok közlekedését is. Két híd esetében rövidesen befejezik a munkálatokat, míg a harmadiknál július 9-én megjelennek a munkagépek.

A buszmegállók is megújulnak

Az útfelújításhoz kapcsolódóan lecserélik a hidak, valamint ezen a szakaszon valamennyi buszmegálló kopórétegét is. A vasúti hidak környezetében a pályaszint-süllyesztéses szakaszokon továbbá új folyókákat építenek és kialakítják a szivárgó rendszert is – ezeket a feladatot a KM Építő Kft. közreműködésével valósítják meg.

 

 

Augusztus közepére végezhetnek a kivitelezéssel

A projektet úgy tervezték, hogy azzal az őszi iskolakezdés előtt végezzenek. Várhatóan augusztus közepén már zavartalanul, korlátozások nélkül használhatják a megújult útszakaszokat.

Addig a jelentősebb torlódások elkerüléséért azt javasolják, hogy alternatív útvonalként az Egerbakta-Bátor-Szúcs-Egercsehi településeken keresztül vezető utat válasszák azok, akik erre közlekednek.

Mi épül?EgerSzilvásváradHE-DOKM Építő Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.hídfelújítás25-ös útSzarvaskőVadnaHeves vármegye

Hírlevél

Hirdetés