2024.09.17, Kedd
Beköltözött a Városliget melletti új központjába az RTL Klub
Előtérben a Liget Center Classic, baloldalt mögötte a Liget Center Auditorium, középen háttérben az épülő Liget Center Vitrum (Fotók: Palkó György/WING, grafikák wing.hu)

Beköltözött a Városliget melletti új központjába az RTL Klub

2024.09.09. 15:56 - Szabó Ákos

A főváros frekventált részén található komplexum értékeit megőrizték a felújítás során, közvetlen szomszédágban pedig új irodaház is épül.

Hirdetés

Ünnepélyes átadás keretében beköltözött új belvárosi otthonába, a WING által fejlesztett és tulajdonolt Liget Centerbe Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi TV-csatornája, az RTL Magyarország szeptember 9-én – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Az épületegyüttes rekonstrukciója jelentős ingatlanfejlesztői kihívás volt, mivel egy műemléki védettség alatt álló, művészettörténetileg kiemelt érték született újjá egy olyan irodakomplexumként, ahol megtartották az eredeti épület modernista építészeti jegyeit. Ezzel párhuzamosan koreszerű technológiával látták el az épületet és kielégítették az RTL műsorgyártói tevékenységéből adódó speciális funkcionális igényeket is.

 

Fotók: Palkó György/WING

A Városliget közvetlen szomszédságában található Liget Center projektjében a műemléki oltalom alatt álló két épület, a Liget Center Auditorium és Classic egy modern, fenntartható irodakomplexumként született újjá, miközben megőrizte építészeti értékeit.

 

Fontos építőipari múltja van a Liget Centernek

 

 

A fejlesztési egyik kiemelt eleme volt a Liget Center Auditorium rekonstrukciója, melynek Városligeti fasorra néző homlokzatát az Építőmunkások című dombormű díszít. Az RTL hírszerkesztősége és stúdiói számára korszerűsített épület a hajdani MÉMOSZ (Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetsége) székház kongresszusi tömbje volt, mely 1999 óta védettséget élvez, a felújítás során pedig a műemléki karakterjegyek megőrzése, az RTL Magyarország speciális technológiai igényei és az ESG-szempontok érvényesítése kerültek előtérbe.

 

 

A Liget Center Auditorium felújításáért felelős tervező a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig a WORKUP, a FITOUT Zrt. erre szakosodott üzletága végezte, a belsőépítészetért pedig a LAB5 architects felelt. A Auditorium fejlesztése egyedi a hazai irodapiacon: egy több mint 70 éves létesítményből egy közel nulla energiafelhasználású épület jött létre "A" energiahatékonysági és "A+" CO2 kibocsátás-hatékonysági besorolással.

 

Így használja új központját az RTL Klub

 

 

Az Auditoriumba az RTL hírigazgatósága, valamint a hír-és infotainment műsorok stúdiói költöztek be, így olyan széleskörben ismert műsorokat sugároznak az új bázisról, mint az RTL Híradó, az Időjárásjelentés és a Fókusz. A komplexum Dózsa György úti részében, a Liget Center Classic épületben a kereskedelmi médiavállalat üzleti területei kaptak helyet. A médiavállalat RTL Ligetnek nevezte el belvárosi bázisát, amit a Dózsa György úti épület tetején lévő zöld színű RTL-logó is mutat.

 

Liget Center Auditorium

Nagy öröm számunkra, hogy az RTL Magyarország a Liget Centert választotta új, belvárosi bázisaként. A Liget Center tökéletesen illeszkedik az irodafejlesztésekkel kapcsolatos céljainkhoz, miszerint magas minőségben, jó lokációkon, jellemzően neves hazai és multinacionális bérlőknek építünk az igényeiknek és elképzeléseiknek megfelelő korszerű, minőségi, fenntartható módon működtethető székházakat” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

 

Új épülettel is bővül a komplexum

 

Liget Center Vitrum (látványterv)

A  teljes projekt idén ősszel válik teljessé, ugyanis az RTL fő bázisaként funkcionáló épületek mellé egy teljesen új irodaház is felépül Liget Center Vitrum néven. A Vitrum egy közel nulla energiaigényű épület, amely számos zöld és smart megoldással kínál hat szinten, összesen 2200 négyzetméternyi bérbeadható irodaterületet a belvárosi helyszínt kereső bérlőknek.

 

 

Galéria

Mi épül?irodaműemlékfelújításVárosligetBudapestWing Zrt.Tiba Építész StúdióFitout Zrt.

Hírlevél

Hirdetés