2024.09.19, Csütörtök
Hatalmas magyar szállodaberuházás készül el 2025 tavaszára Hévízen
Látványterv: Le Primore

Hatalmas magyar szállodaberuházás készül el 2025 tavaszára Hévízen

Forrás: hirbalaton.hu

2024.09.16. 11:54 - Szabó Ákos

Magyarország eddigi legnagyobb, hatszintes prémium fürdőszállodája épül meg Hévízben.

Hirdetés

Nagyszabású fejlesztés zajlik Hévízen, különleges kialakítású, prémium hotelt építenek mintegy 34 milliárd forint értékben – derül ki a fejlesztő magyar konzorcium közleményéből, melyet a hirbalaton.hu idéz. Mint írják, a beruházás összköltségének 23,48%-át a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatta.

A 3,39 hektáros területen épülő szálloda egyedi építészeti megoldásokkal és modern infrastruktúrával készül el. Az építkezés jelenleg a második szakaszában tart, a kivitelezés ütemterv szerint halad. A szálloda 2025 tavaszán nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

A hatszintes szállodakomplexum kiemelkedően nagy spa kínálattal várja majd az érkezőket: három hatalmas szaunavilág, balinéz-, privát- és kids spa, illetve hamam (vagyis hagyományos török fürdő) is a kínálat része lesz.

 

285 szoba és lakosztály épül

Összesen 285 szobával és lakosztállyal építik meg a hotelt, mely a legfelső szinten a hazai kínálatban egyedülálló módon penthouse lakosztályokkal, infinitymedencével és tetőszinti étteremmel valamint bárral készül el.

A szálloda a francia hangzású Le Primore nevet kapta. A hotel logója olyan, a térségre jellemző szimbólumokat tartalmaz, mint a vadkacsa nyakán található zöld szín, a tavirózsa és Hévíz régi elnevezéséből (Hewyz) a dupla W betű.

 

Hazai tulajdonosok a projekt mögött

Mint a közleményből kiderül a végső tulajdonosi kör egy 100 százalékban magyar konzorcium, élén dr. Varga János vezérigazgatóval. A spa szálloda megnyitása több mint 300 új munkahelyet teremt, és várhatóan növeli Hévíz régiójának turisztikai bevételeit. Nemzetközi konferenciák, rendezvények és exkluzív események számára is ideális helyszínek szánják, további bevételi forrást teremtve a helyi gazdaság számára – teszik hozzá.

Mi épül?szállodaberuházásHévízLe Primoregyógyfürdőktermálvíz

Hírlevél

Hirdetés