2024.10.05, Szombat
Megújult a pécsi belváros egyik kulturális központja
MTI/Ruprech Judit

Megújult a pécsi belváros egyik kulturális központja

mti, magyarepitok.hu

2024.10.03. 13:06 - Szabó Ákos

A Lenau Ház 1989-ben készült el.

Hirdetés

Október 3-án tartották meg a magyarországi németek dél-dunántúli kulturális központjának számító, közelmúltban felújított pécsi Lenau Ház ünnepélyes átadását. A közbeszerzési adatok szerint a Mestercsillag Mérnöki Kft. munkájával mintegy 548 millió forintból restaurált épület megújulása azt a célt szolgálja, hogy még szorosabbra fűzze a szálakat a magyarországi német közösség tagjai között - derült ki Flódung János, a Nikolaus Lenau Közművelődési Egyesület elnöke felszólalásából.

A több mint harminc esztendeje a pécsi belvárosban emelt Lenau Ház egy éven át tartó, kormányzati támogatással megvalósult felújítása során átépítették, korszerűsítették, új funkciókkal látták el az épület belső tereit és fejlesztették, parkosították az udvart is.

Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke emlékeztetett: az elsőként létrejött magyarországi német szervezetként a rendszerváltás előtt megalakult Lenau Egyesület közel 35 éve alakított ki saját kulturális központot Pécsen.

Reményét fejezte ki, hogy a magyar kormány támogatásával felújított, a kor igényeinek megfelelően átalakított Lenau Ház a korábbiaknál is nagyobb számban lesz képes fiatalokat és időseket megszólítani, számukra találkozási pontként, kulturális központént szolgálni.

 

Mi épül?Mestercsillag Mérnöki Kft.Pécskulturális központ

Hírlevél

Hirdetés