2024.06.25, Kedd

Tavaly októberben jelentette meg a MÁV a közbeszerzési kiírást a Keleti pályaudvar épületén belül kialakítandó kormányablakról. A projekt árát ekkor 449,2 millióra becsülték, de végül a nyertes ajánlatot a pomázi Belvárosi Építő Kft. és az egri Imola Konstrukt Kft. idén júniusban közösen tették, nettó 345,1 millió forint értékben. A projekt az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program része.

A 440 négyzetméteres kormányablak helye az állomásépületen belül a Thököly út felőli oldalon lesz, a Lotz terem és a volt postapavilon közötti földszintes épületrész keleti felén. Ez a Thököly út felőli folyosó és az utascsarnok között helyezkedik el. A projekt része a Lotz-terem és a postapavilon közötti boltozatos folyosó felújítása is. A földszinti épületrész fedélszerkezete és tetőhéjalása a teljes földszintes épületrész felett felújítandó a kiírás szerint.

Az épület kivitelezési munkáit az Örökségvédelmi Hatóság igényeinek megfelelően kell megvalósítani, ami a védett épületrészek tervezői, több helyen restaurátori felügyelet melletti felújítását vagy restaurátor által végzett helyreállítását jelenti.

(kozbeszerzes.hu)

műemlékfelújításMi épül?építőipari cégekvasútfejlesztéskormányablak