2024.05.20, Hétfő

Nagykanizsa agglomerációjának csatornahálózatát és szennyvíztisztító telepét 11 milliárdos beruházásból újították meg.  A projekt utolsó elemeként nettó 482 millió forint értékben járműveket, gépeket, szerszámokat és labor eszközöket szereztek be az üzemeltetéshez és a karbantartáshoz – adta hírül a kanizsaujsag.hu.

A Délzalai Vízmű vezérigazgatója a beruházásról beszámoló sajtótájékoztatón elmondta, 18-20 éves eszközállományt tudták kiváltani modern gépekkel. „A hét elején munkába áll az új géppark, biztosítva a folyamatos víz, és szennyvízszolgáltatást” – mondta Kassai Zoltán. Hozzátette, ugyanez érvényes a labor berendezéseire is, melyekre közel 150 millió forint jutott a projektből. „Ezekkel az új műszerekkel, felszerelésekkel a Dunántúl kimagaslóan legjobb laborjával rendelkezik a vízmű.”

Nagykanizsa pénteken egy másik projektnek is a végére ért, átadták Fő út utolsó felújított szakaszát, ezzel teljessé vált a 725 millió forintból megvalósult újabb belvárosi fejlesztési ütem. Nemcsak az útburkolat és a járdák lettek felújítva, de mindkét oldalon kerékpárutat is építettek, a sétálóknak és a vendéglátóhelyek teraszainak szélesebb helyet alakítottak ki, illetve saját forrással kiegészítve korszerűsítették a közműveket is.

A mostani előtti első ütemben teljes felületén felújították az Erzsébet teret, a második ütemben pedig a Fő út csaknem 700 méteres szakaszának rekonstrukcióját végezték el. A belvárosi rehabilitáció összesen 1,625 milliárd forintos európai uniós forrásból valósult meg.

A beruházásról szóló írásos összegzésben kitérnek arra is, hogy az Eötvös téren új, többgenerációs családi parkot hoztak létre. Az önkormányzat pedig pályázat útján olyan támogatást nyújtott a vállalkozásoknak, amellyel a felújított szakaszokon lévő üzlethelyiségeik megújítását segítették.

(mti, kanizsaujsag.hu)

Galéria

Mi épül?Nagykanizsaszennyvíz