2024.06.17, Hétfő

Február elsejétől a takarékok országszerte közel 1500 fiókjában elérhetővé vált a családok otthonteremtési kedvezményéhez (CSOK) igényelhető államilag támogatott kedvezményes hiteltermék.

A Takarékbank az MTI-hez eljuttatott közleményben ismerteti a Takarék 10+10 otthonteremtő kamattámogatott hitel részleteit. Ennek keretében a háromgyerekes, vagy három gyermeket vállaló családok az új ingatlan építéséhez vagy vásárlásához igényelt 10 millió forintos vissza nem térítendő CSOK mellé 10 millió forint összegű hitelt is felvehetnek maximum 25 éves futamidővel és fix 3 százalékos kamattal. 

A takarékoknál a CSOK önmagában és hitellel együtt is igényelhető. A lakáscél megvalósításához szükséges források vizsgálatakor a szövetkezeti hitelintézetek önerőként számítják be a CSOK keretében odaítélhető 10 milliós támogatást. A 2016. február 29-ig befogadott és legkésőbb április 30-ig szerződött hitelügyletek esetében a takarékok egy ingatlan értékbecslési díját visszatérítik az igénylőnek, elengedik a folyósítási díjat, a közjegyzői díjat pedig 40 ezer forintig átvállalják az igénylőtől.

A CSOK iránti igényléseket az év eleje óta nyújthatják be a szövetkezeti hitelintézeteknél azon ügyfelek, akik rendelkeznek a jogszabály által előírt dokumentumokkal. A takarékok munkatársai kalkulációt is tartalmazó teljes körű személyes tájékoztatást nyújtanak a CSOK-ról és a hitellehetőségekről a kirendeltségeken az érdeklődőknek, akik egy egyszerű folyamat keretében igényelhetik a vissza nem térítendő támogatást valamint a kedvezményes feltételeket kínáló hitelt.

Februárban országos road-show indul a takarékok szakértőinek részvételével, amelyen az érdeklődők a CSOK-kal és a kamattámogatott hitellel kapcsolatos aktuális információkhoz juthatnak, illetve személyes tanácsadást vehetnek igénybe. 

A CSOK-kal és a kamattámogatott hitellel kapcsolatos információk megtalálhatók a Takarékbank honlapján.

(mti)

GazdaságCSOKlakástámogatás