2024.05.25, Szombat

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a burkolaterősítési és szélesítési munkálatok mellett 25 tömegközlekedési megállóhelyet korszerűsített, felújította a vasúti felüljárót a Szarvas-Mezőhegyes vasútvonal felett, Csorvás belterületén 98 parkolóhelyet alakított ki. Párhuzamosan a főúttal, 28 kilométer hosszan kerékpárút is épült.     A kivitelezést a Colas Út Zrt. és a Duna Aszfalt Kft. alkotta konzorcium végezte.


    Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója az útszakasz átadásán elmondta: a 47-es főútnak összesen 61 kilométeres szakaszát kívánják felújítani. Az Orosháza-Hódmezővásárhely közötti második szakasz október közepére, az Algyő-Szeged közötti kivitelezés pedig november közepére készül el. 
    A békéscsabaiak közlekedését hosszú hónapok óta nehezítő beruházásokról szólva közölte azt is: a megyeszékhely vasútállomásának felújítása év végére fejeződik be, az Orosházi úti felüljárót pedig október végére készítik el véglegesen.
    Loppert Dániel megjegyezte: az 55-ös út Szeged-Baja közti felújításával Békés megyének egészen Tolnáig javul a közlekedési lehetősége.
    Vantara Gyula (Fidesz) országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos ünnepi beszédében kiemelte: a 47-es főút "hálózati jelentősége" nagy, érinti Ukrajna, Szerbia és Románia határ menti térségeit is. 


    Gajda Róbert megyei kormánymegbízott azt hangsúlyozta: ha Békés hatékonyabban akar bekapcsolódni az ország vérkeringésébe, akkor szükség van az infrastrukturális fejlesztésekre. A kerékpárútról szólva elmondta: szeretnék, ha a jövőben minden megyei települést meg lehetne kerékpárral is közelíteni.

Duna Aszfalt Zrt.Képriport