2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Új esélyt kap az építőipar

Új esélyt kap az építőipar

magyarepitok.hu

2023.07.24. 12:42 - Hegedűs Gergely

Az új szabályozás összecseng azzal a követendő nyugat-európai mintával, amelynek során egy kevésbé magas, de a kapacitásokhoz igazított, és évről évre egyenletes volumenben ütemezi be az állam a nagyértékű építési beruházásait.

Hirdetés

A Magyar Építők nyári magazinjának nyomdába küldése előtt egy nappal fogadta el a magyar parlament a hazai építésügy jelentős átalakítását megcélzó új törvényt. Az állami építési beruházásokat szabályozó törvényt ugyanakkor hónapokon belül egy másik szabályozás, az új építészeti törvény is követi majd. Ennek megfelelően hangoltuk be a júliusban megjelenő magazinunkat, amely többek közt a Lánszki Regő országos főügyésszel, építésügyi államtitkárral készített interjút is tartalmazza, mindkét új jogszabály legérdekesebb részleteit megvilágítva.

Az elsőként elfogadott, állami beruházásokról szóló törvényben többek közt kiviteli terves közbeszerzésekről, az egymilliárd forint feletti beruházásoknál BIM kötelezettségről és a tervezői felelősségről rendelkeztek. Az új törvény végre csillapíthatja az ágazatot régóta sújtó hullámzást, amelyben most éppen a hullámvölgy aljának nehézségeit éljük. A szabályozás fókuszába ugyanis a magasabb előkészítettség és a magasabb minőség került a gyorsaság helyett. Ez pedig végre összecseng azzal a követendő nyugat-európai mintával, amelynek során egy kevésbé magas, de a kapacitásokhoz igazított, és évről évre egyenletes volumenben ütemezi be az állam a nagyértékű építési beruházásait.

A fenti irányvonalak mellett a nyári kiadványunk felöleli az elmúlt negyedév legfontosabb projekteredményeit, hiszen egy jóval alacsonyabb fordulatszám mellett is van mit megmutatnunk az olvasóknak. Immár hetek választják el az újonnan felépített Nemzeti Atlétikai Központot minden idők legnagyobb hazai sporteseményétől; elérte legmagasabb pontját a székesfehérvári multicsarnok; akárcsak a Paks közelében épülő Duna-híd.
 


Itt lehet beszerezni a magazint

Az újság megrendelése esetén az adatait kizárólag az Ön előfizetésével kapcsolatos ügyintézéshez használjuk fel.

Rendelje meg a MAGYAR ÉPÍTŐK magazin éves előfizetését 4.400 Ft + postaköltség 3.003 Ft értékben. (Az árak az 5%-os áfát tartalmazzák.)

A megrendeléséhez visszaigazoló e-mail-ben díjbekérőt küldünk. Kérjük, ez alapján utalja át az előfizetés díját! Amint regisztráljuk a befizetést, levélpostai küldeményként feladjuk a számlával együtt az Ön által megadott szállítási címre.

Érvényes: 2023. február 17-től visszavonásig.    

Régebbi számokMagyar Építők

Hírlevél

Hirdetés