2024.04.25, Csütörtök
Hódmezővásárhelyi cég nyert innovációs díjat partfaltámasztó termékével
Illusztráció (Fotó: Dernovics Tamás /magyarepitok.hu)

Hódmezővásárhelyi cég nyert innovációs díjat partfaltámasztó termékével

MTI

2018.11.07. 16:05 - Veres Ida

A Csomiép Dél-Alföld Innovációs Díját elnyerő terméke vízzárásra és erózióvédelemre is alkalmas.

Hirdetés

A Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. kapta a Dél-Alföldi Innovációs Díjat a Szádcölöp című pályázatáért. A Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen alapított elismerését a csongrádi megyeszékhelyen adták át – derült ki az MTI híréből.

Támasztás, vízzárás és erózióvédelem a cél

Dékány Imre akadémikus, az elismerést odaítélő kuratórium elnöke elmondta, hogy a cég által kidolgozott termék egy magyar szabadalommal védett elemcsalád, amely talajba verhető, egymáshoz kapcsolódó, vasbeton szerkezetű, a partfal megtámasztására, vízzárásra és a vízpart erózióvédelmére szolgál.

 A termék használható kikötőkben és vízi létesítményeknél, akár utólagos beépítéssel is. Esztétikus megjelenése lehetővé teszi alkalmazását turisztikai fejlesztéseknél

- közölte az akadémikus.

Mechanikai tulajdonságai kiválóak

Szendeffy János mérnök, az EFERTE Kft. egyik alapítója a terméket bemutató előadásában kifejtette, hogy a fejlesztésben részt vettek egyetemi kutatók és tervezőcégek is. Geometriájának köszönhetően az elemcsalád mechanikai tulajdonságai jobbak, mint a hagyományosan alkalmazott technológiáké.

Az 1989-ben elsősorban vízrendezési feladatokra alapított hódmezővásárhelyi székhelyű Csomiép Kft. négy magyar szakmai befektető tulajdonában áll. A vállalkozás tevékenységi köre az idők folyamán kibővült csatornázó, út- és vasútépítési elemek, mezőgazdaságban és a környezetvédelem területén használatos vasbeton elemek gyártásával. A cég Csongrád megye egyik legaktívabb iparjogvédelmi bejelentője.

TechnológiainnovációvízgazdálkodásCsomiép Kft.

Hírlevél

Hirdetés