2024.07.20, Szombat

A Mérey Mihály útépítési terv keretében négy utca burkolatát újítják fel Szekszárdon. A tervet a Modern Városok Program részeként hirdették meg, és összesen közel kilenc kilométernyi útszakaszt érint. Az első ütem kivitelezése még áprilisban indult.

A most elkezdődött munkaszakaszban 148 millió forint értékben több mint 700 méter hosszan újítják fel a belvárosi Bartina utca burkolatát, amelyhez új szegélyeket is építenek – mondta Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján. A rekonstrukciót a Mérey program kivitelezője, a Duna Aszfalt Kft. végzi el augusztus 31-ig.

A Bartina utca mentén 120 ingatlan fekszik, de a szekszárdi borvidék egy része innen közelíthető meg, így több ezer szőlőtulajdonost érint a fejlesztés.

Már befejeződött a Csengey Dénes utca 200 méteres szakaszának felújítása, és hamarosan lezárul a Sárköz utca négy kilométeres vonalának rekonstrukciója. Negyedikként a Bor utcára is sor kerül. Utóbbi volt korábban a 6-os főút városon áthaladó szakasza, itt négy kilométeren a burkolat felújítása mellett a közműveket is teljes körűen kiépítik majd. A Bor utca felújítása szintén jelentősen javítja a borvidék megközelíthetőségét.

Szekszárd 33 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól a Modern városok program forrásaiból. Ezen belül a hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési keretből több mint másfél milliárd forintot útfelújításra, 1,2 milliárd forintot vízelvezetők építésére, 256 millió forintot pedig a Parászta-patak rendezésére fordítanak. A munkák 2017 áprilisáig befejeződnek.

(MTI)

(kép: kadarka.net)

Duna Aszfalt Zrt.Mi épül?Modern városok programSzekszárd