2024.05.30, Csütörtök

Erről Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csaorna műsorában.

Az államtitkár azt mondta, már csak néhány százmilliárd forintos vitatott - például útépítési, kórházfejlesztési - tétel van. Kiemelte viszont, hogy ezek olyan viták, amelyeket szakmai és jogi megalapozottsággal meg lehet nyerni. Így ezek lezárultával Magyarország lehet az egyetlen olyan uniós tagállam, amely száz százalékban realizálta az időszakban rendelkezésére álló uniós forrásokat.

Csepreghy Nándor jelezte, a következő pár hónapban a Miniszterelnökségen megvitatják az elmúlt uniós ciklus legfontosabb tanulságait, ennek során áttekintik, hogyan hasznosultak a felhasznált források, lehetett volna-e több új munkahelyet létrehozni, vagy a gazdaságot jobban dinamizálni. „A cél, hogy a múlt tapasztalataiból merítve sikeresebb, még hatékonyabb fejlesztéspolitikát folytasson a jövőben a kormány” - emelte ki.

A Miniszterelnökség államtitkára elmondása szerint új alapokra helyezik a fejlesztéspolitikát. A jövőben csak azok a beruházások kapnak pénzt Magyarországon, amelyek vagy a munkahelyteremtési, vagy a gazdasági növekedési célokhoz járulnak hozzá.

(mti)

Ajánljuk még