2024.06.18, Kedd
Közel 30 milliárdos fejlesztést kapnak a külterületi utak
(fotó: Colas)

Közel 30 milliárdos fejlesztést kapnak a külterületi utak

mti

2017.12.29. 09:09 - Hegedűs Gergely

Az összeg tovább növekedhet, első körben 628 kérelmet bíráltak el. A forrásból az önkormányzati utak karbantartását biztosító munkagépek is beszerezhetőek.

Hirdetés

Több mint 28 milliárd forinttal támogatja külterületi utak fejlesztését a vidékfejlesztési program keretében a Miniszterelnökség. A tárca MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a forrást

  • a külterületi helyi közutak fejlesztéséhez,
  • valamint az önkormányzati utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséhez

biztosítják.     


Az igényekra tekintettel nő a forrás

Emlékeztettek arra, a Miniszterelnökség eredetileg erre a célra mintegy 18,4 milliárd forint vidékfejlesztési forrást különített el, azonban a beérkezett igényekhez igazodva a keretösszeg megemeléséről döntöttek. Így első körben 628 kérelmet bíráltak el kedvezően, mintegy 28 milliárd forint értékben.

Tekintettel arra, hogy a vidékfejlesztési program keretében beadott kérelmek elbírálása folyamatos, a támogatott projektek száma és a támogatás összege is tovább növekszik majd.


Ekkora összegre lehet pályázni

A külterületi helyi közutak fejlesztésénél a maximálisan elnyerhető támogatás összege 100 millió forint volt. Az önkormányzati utak karbantartására beszerezhető erő- és munkagépek esetében az egyénileg pályázók legfeljebb 10 millió forint, konzorciumi formában pályázók 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból gazdálkodhatnak.

A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a jóváhagyott státuszba kerülnek, a támogatói okiratokat az érintettek elektronikus úton kapják meg.

Útépítésútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés