2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Hét kilométernyi útfelújítást kivitelez Nyíregyházán a Strabag és a Mor-Ex
google.com/maps

Hét kilométernyi útfelújítást kivitelez Nyíregyházán a Strabag és a Mor-Ex

ted.europa.eu

2018.07.13. 12:15 - Antal Zsófia

Csaknem 850 millió forintból újul meg öt utca, a közlekedés számos szakaszon és csomópontban biztonságosabbá válik az autósok, a gyalogosok és a kerékpárosok számára is.

Hirdetés

Közlekedésfejlesztés indul Nyíregyháza öt utcájában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, nettó 846,8 millió forintból. A beruházás négy szerződésre bontva valósul meg, két cég kivitelezésében – derül ki a TED-en közzétett eredménytájékoztatóból.

A Törzs, Szalag és Semmelweis utcákat érintő közlekedésfejlesztést a helyi MOR-EX Kft. hajtja végre nettó 396 millió forintból. Az útfelújítás hossza 2140 méter, járdaépítés pedig 656 méteren történik.

  • A Törzs, a Semmelweis és a Szalag utcában is burkolatmegerősítés történik a meglévő parkolóállások és a tömegközlekedés létesítményeinek felújítása, valamint a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságos feltételeinek megteremtése mellett,
  • a Törzs utca és a 41-es főút csomópontjában meghosszabbítják a jobbra kanyarodó sávot,
  • egysávos körforgalmat alakítanak ki a Törzs utca és a Semmelweis utca találkozásánál,
  • a Törzs utcában 360 méter hosszan gyalogjárda épül.

Szintén a MOR-EX Kft. alakítja ki nettó 12 millió forintból a Törzs utca és a 4-es számú főút csomópontjában az új jobbra kanyarodó sávot.

A Lujza utcai útfelújítást és burkolatmegerősítést a Strabag Építő Kft. végezheti el nettó 122,5 millió forintból, a Kállói út és a Tünde utca között. Útfelújítás 775, míg járdaépítés és -felújítás 662 méteren történik. Itt is felújítják a szegélyeket, parkolóállásokat és tömegközlekedési létesítményeket is, valamint a burkolatot 7 méterről 7,5 méteresre szélesítik. A szélesebb útpályán kerékpáros nyomot jelző burkolati jeleket festenek fel.

Végül, de nem utolsó sorban a Bottyán János utcai útfelújítás és burkolatmegerősítés is a Strabag Építő Kft. feladata, mely 316,28 millió forintból történik. A tervezett útfelújítás hossza 1728 méter, míg a járdaépítésé 875 méter. A Bottyán János utcát keresztező vasúti pályánál átépül a vasúti átjáró is: lecserélik a pályasínt, a védősínek részben megmaradnak, ám meghosszabbítják őket, és újra cserélik a kapcsolószereket.

közlekedésfejlesztésStrabagÚtépítésNyíregyházaútfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Mor-Ex Kft.

Hírlevél

Hirdetés