2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új körforgalmat alakítanak ki Nyíregyháza külterületi részén
Illusztráció (fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Új körforgalmat alakítanak ki Nyíregyháza külterületi részén

magyarepitok.hu

2019.07.29. 15:54 - Almási Krisztina

A projekt során a 2x1 sávos főútnál lévő belterületi csatlakozást építik át csomóponttá, a beruházás részeként két buszöböl létesítése is megvalósul a Ke-Víz 21 munkájával.

Hirdetés

Nyíregyházán elkezdődött a Tiszavasvári út (36. sz. főút)–Szélsőbokori út–Fokos utca kereszteződésében az új körforgalom építése mintegy 500 millió forintból a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében - értesült lapunk a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-től. A beruházás várhatóan év végére befejeződik.

A fejlesztés keretében a 2x1 sávos főúton lévő belterületi útcsatlakozást körforgalmi csomóponttá építik át. Ezen kívül a projekt részeként:

  • kialakítják a tengelysúly mérőhelyeket,
  • két buszöblöt létesítenek,
  • valamint áthelyezik a gyalogátkelőhelyet.

Az útépítési munkálatok során elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, köztük az elektromos hálózatkiváltást, továbbá a közvilágítás, a gázvezeték és a csapadékcsatorna átépítése is megvalósul.

A munkaterületet júniusban adták át, jelenleg bontási és marási munkálatok zajlanak, továbbá a kerítésbontást, a védőréteg-próbabeépítést és altalaj-erősítést végzik. A munkavégzés idejére az érintett autóbusz-megállókat ideiglenesen áthelyezik.

A beruházás hozzájárul a helyi gazdaság fellendítéséhez is, mivel a projekt keretében fejlesztett utak olyan iparterületekhez vezetnek, amelyek a nagy cégek mellett kis- és középvállalkozásoknak is helyet adnak.

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Nyíregyházakörforgalomútépítés

Hírlevél

Hirdetés