2024.07.23, Kedd

Hirdetés

Kerékpáros zarándokút épül Komárom-Esztergom megyében
Illusztráció (bikemag.hu)

Kerékpáros zarándokút épül Komárom-Esztergom megyében

MTI

2020.05.04. 14:36 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében kerékpáros pihenőhelyeket és információs táblákat is elhelyeznek, a határon átívelve egy 800 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat jön létre.

Hirdetés

Megkezdődött a SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat Komárom-Esztergom megyei szakaszának kiépítése, a 241 kilométeres nyomvonal 38 települést érint. Komárom-Esztergom megye magyar-szlovák együttműködéssel, Győr-Moson-Sopron, Nagyszombat és Pozsony megyével közösen valósítja meg az új turisztikai projektet.

A SacraVelo hálózatnak köszönhetően a kistelepülések is felkerülnek a turisztikai térképre. A megyei nyomvonal gerincét az öt Mária-kegyhely összekötése és bemutatása képezi.    

A szakrális látnivalók vagy csomópontok közelében 11 helyszínen kerékpáros pihenőhelyeket létesítenek, négynyelvű információs táblákat helyeznek ki, valamint weblapot és mobilapplikációt is készítenek.


Országokon átívelve 800 kilométeres kerékpárút jön létre

A meglévő kerékpárutak és a kis forgalmú közutak felhasználásával, kijelölésével és felújításával a két ország négy szomszédos megyéjében összesen mintegy 800 kilométer hosszú zarándokút-hálózat jön létre, amely összekapcsolja a térségben már meglévő nemzetközi EuroVelo kerékpárutakat.

A beruházás teljes költsége meghaladja a 880 millió forintot, amelyből csaknem 750 millió forint az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása az Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Programon keresztül. A Komárom-Esztergom megyei szakasz 109 millió forintból valósul meg.

ÚtépítésKomáromEsztergomkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés