2024.05.25, Szombat
Két híd is megújult a 25-ös számú főút felújítása során a HE-DO munkájával
Fotók: HE-DO Kft.

Két híd is megújult a 25-ös számú főút felújítása során a HE-DO munkájával

magyarepitok.hu

2020.10.12. 16:12 - Gyöngyösi Klaudia

A több mint 2 kilométer hosszú szakaszon a kátyús burkolat új aszfaltréteget kapott, a csapadékvíz-elvezető árkokat és a járdákat pedig rendbe tették a szakemberek.

Hirdetés

Befejezte Egercsehi belterületén az útfelújítást a HE-DO Kft. A 25-ös számú főút Kerecsend-Eger-Bánréve másodrendű főút burkolatfelújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a közbeszerzési eljárást, melyet a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium nyert el.

A főút közel nettó 302 millió forint hazai forrásból újult meg.

A több mint 2 kilométer hosszú szakaszon a kátyús burkolat új aszfaltréteget kapott, a csapadékvíz-elvezető árkokat és a járdákat pedig rendbe tették a szakemberek. A HE-DO Kft. a munkaterület átadás-átvétele után 2020. május 5-én kezdte el a kivitelezést és augusztus 28-án fejezte be a munkát.

 

 

100 nap állt rendelkezésre a kivitelezésre

„A kivitelezésre a munkaterület átadástól számítva 100 napunk volt, az azt követő 15 nap alatt pedig lezártuk a műszaki átadás-átvételt – számolt be a felújítás részleteiről Pintér Gábor, a HE-DO Kft. projektvezetője.

 

„Az érintett burkolat profilmarását és a tönkrement pályaszerkezet cseréjét követően az út megerősítését majdnem a teljes szakaszon kétrétegű aszfalt bedolgozással értük el. Szükség volt a vízelvezetés felújítására is, amit zárt és nyílt csapadékcsatorna-, víznyelők-, homokfogók-, és burkolt árkok megújításával oldottunk meg” – tette hozzá.

A szakaszon levő két híd és az itt található 4 buszmegálló felújítása is megtörtént.

Egercsehi belterületén pedig megújult a tönkrement kétoldali járda is, amelyen a gyalogosok immár biztonságosan tudnak közlekedni.

ÚtépítésHE-DOKM Építő Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújítás25-ös útEgercsehi

Hírlevél

Hirdetés