2024.03.28, Csütörtök
Az infrastruktúra és a logisztika fejlesztése a fő célja ennek a mezőhegyesi beruházásnak
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Az infrastruktúra és a logisztika fejlesztése a fő célja ennek a mezőhegyesi beruházásnak

magyarepitok.hu

2020.11.11. 15:10 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt részeként az útépítési munkákat a Délút Építő és Bányászati Kft. végzi.

Hirdetés

A mezőhegyesi 20-as major területén új parkoló, feltáró út, valamint belső kerékpárút létesül, emellett több szakaszon a major belső úthálózatát is felújítják – informálta lapunkat a kivitelező. A fejlesztés Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. telephelyein valósul meg.

A 39-es majorban a belső úthálózat elemei kerülnek felújításra, illetve járdák épülnek ki, továbbá a mezőhegyesi temető melletti út kerül felújításra, nemesített padka kiépítésével.

A beruházás értéke több mint nettó 93,6 millió forint, melyet a Tangazdaság saját forrásból finanszíroz. A projekt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. megrendelésére készül, az útépítési munkákat a Délút Építő és Bányászati Kft. végzi.

A projekt célja a Tangazdaság alapfeladatainak ellátását segítő infrastruktúra fejlesztése, így a telephelyeken belüli közlekedési és logisztikai feladatok kiszolgálása. A belső úthálózatokat főként mezőgazdasági vontatmányok veszik igénybe, így a meglévő utak felújítása mellett olyan új belső utak is épülnek, melyek a nagyobb szerelvények mozgatását is segítik.

Mindezek mellett a fejlesztések a turisztikai célokat is szolgálják, illetve támpgatják a kerékpározást és egyéb aktív kikapcsolódási formákat is.

 

Decemberre elkészül a projekt

„A Délút Építő és Bányászati Kft. a projekten belül útépítési kivitelezői feladatokat lát el, ez alatt értendő az újonnan épülő utak esetében a terület előkészítése, az útalap-építés, valamint az aszfaltozási munkák elvégzése” – nyilatkozta lapunknak Balog Péter a Délút Kft. képviseletében.

A felújítandó utak esetében a meglévő burkolatok előkészítése (marás, kátyúzás), aszfalt kötő-és kopóréteg építése valósul meg.

Az utóbbi hetekben lezajlottak az előkészítési munkák, az újonnan épülő szakaszokon megépültek az útalapok, jelenleg a szegélyek építése zajlik, November második hetében pedig indulnak az aszfaltozási munkálatok.

A munkák mindkét telephely esetében december elején zárulnak.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.útépítésMezőhegyeslogisztikaturizmus

Hírlevél

Hirdetés